Bacalaureat 2022! Ce subiecte au picat la Matematica si Istorie

3

Conform calendarului oficial de Bacalaureat 2022, proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, este programată în ziua de marți, 21 iunie 2022.

Liceenii au la dispoziție modele de subiecte la istorie pentru pregătirea examenului de Bacalaureat 2022.

Infomateca te ține la curent cu toate detaliile despre probele de la bacalaureat de anul acesta.

Bacalaureat 2022. Sfaturi pentru proba la Istorie

Profesoara Andreea Laura Martinescu a dat câteva sfaturi relevante pentru elevii care susțin Bacalaureatul la Istorie. Iată care sunt:

  • „Rezolvarea unor părți din Subiectul I și II din cadrul probei de bacalaureat la disciplina istorie este relativ simplă, căci verifică înțelegerea textului de către elevi și lucrul cu sursele istorice. Elevii ar trebui să fie familiarizați cu acest tip de activitate încă din gimnaziu, ținând cont de faptul că în clasele V-VIII intră prima dată în contact cu ceea ce presupune analiza unei surse istorice.
  • Textele trebuie citite cu atenție. Având în vedere faptul că o bună parte din răspunsuri se regăsesc punctual în sursele istorice date, se recomandă rezolvarea primilor 5 itemi de la Subiectul I și a primilor 4 itemi de la Subiectul al II-lea direct pe varianta primită, prin sublinierea răspunsurilor, urmată în mod logic de formularea și transcrierea acestora pe foaia de examen. A doua parte a acestor subiecte vizează verificarea conținutului istoric însușit.
  • Mulți elevi consideră că pot obține o notă de trecere dacă rezolvă doar cerințele referitoare la analiza surselor istorice. În aceste condiții, conform baremului, nota maximă ar fi 5,60. Nu le recomand să se bazeze pe acest lucru, căci, după cum urmează, vom observa faptul că o bună parte din greșelile frecvente făcute de elevi la Subiectul I și II au strict legătură cu textul. Sfatul meu: învățați, învățați, învățați!”,

Bacalaureat 2022. Sfaturi pentru proba la Matematică

Un sfat important pentru un candidat la proba de Matematică din cadrul Bacalaureatului este să abordeze fiecare exercițiu de pe subiect, chiar dacă nu duce până la capăt rezolvarea, pentru a obține măcar un punctaj parțial.
Mai mult, este nevoie de o rezolvare etapizată, pe ciornă, a exercițiilor solicitante, până la trecerea pe foaia de examen, consideră profesoara de Matematică Mihaiela Doinaru.
Aceasta a realizat pentru EduPedu.ro un ghid cu sfaturi esențiale despre structura subiectului și cerințele de la examenul de BAC 2022.

“Sunt profesor de matematică. Consider că cea mai bună metodă de a avea o idee clară despre cerințele unui examen este să urmărești modul în care s-a desfășurat acest examen de-a lungul timpului, să lucrezi neîncetat din orice culegere matematică, ghid matematic care are o strategie completă, care păstrează exigențele disciplinei și probelor de examen, declară profesoara de Matematică Mihaiela Doinaru.

Sunt de părere că subiectele pentru examenul de bacalaureat sunt bine concepute, în sensul că un elev care cam trece pe la școală poate lua nota 5 cu minim de cunoștințe, un elev mediu poate lua minim nota 7, un elev conștiincios poate lua minim nota 9, iar un elev talentat poate lua și nota 10.

Bacalaureat 2022. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii de liceu a doua probă obligatorie

Subiectele pentru Bacalaureat filiera teoretică, profilul Mate-Info:

Subiectele pentru Bacalaureat, filiera tehnologică: profilul servicii, profilul resurse, profilul tehnologic:

Subiectele pentru Bacalaureat, proba Istorie

Vezi și: Bacalaureat 2022. Luni, 20 iunie, liceenii vor susține proba scrisă la Limba română

3 comentarii

  1. […] Conform calendarului oficial de Bacalaureat 2022, proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, este programată în ziua de marți, 21 iunie 2022. Liceenii au la dispoziție modele de subiecte la istorie pentru pregătirea examenului de Bacalaureat 2022. Infomateca te ține la curent cu toate detaliile despre probele… Cititi mai multe aici: Bacalaureat 2022! Ce subiecte au picat la Matematica si Istorie […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here