MEN: Participare-record la consultarea publică privind rolul temelor pentru acasă

0
teme-pentru-acasa-concultarea-publica

Consulatarea publică privind rolul temelor pentru acasă întreprinsă la nivel national de Ministerului Educației Naționale a înregistrat peste 82 de mii de participant care au completat chestionarele.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, „demersul a suscitat un interes deosebit și a generat o participare-record”, chestionarele on-line fiind completate de 32.921 de părinți, 37.032 de elevi și 12.487 de cadre didactice.

În funcție de mediul de rezidență, 77,33% din totalul de respondenți provin din mediul urban, iar 22,67% din mediul rural. Pe categorii de respondenți, situația este următoarea: cadre didactice (63,72% – urban, 36,28% – rural), elevi (80,29% – urban, 19,71% – rural) și părinți (88% – urban, 12% – rural). Distribuția pe județe a ratei de participare plasează Capitala pe prima poziție la toate categoriile de public: 26,61% – părinți, 12,97% – elevi și 9,86% – cadre didactice.

Citește și: Laurențiu Sima, tubistul de la Ateneul Român: Chiar nu poți să zici că mori de foame cu muzica

 

„Datele colectate vor fi incluse într-un raport de diagnoză redactat de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei. Studiul va permite determinarea stării de fapt în privința temelor pentru acasă și va oferi propuneri specifice de intervenție”, se precizează în sursa citată.

Consultarea a avut loc în perioada 7 – 20 noiembrie, având ca obiective identificarea unei noi abordări în ceea ce privește rolul acestor activități de învățare și corectarea unor disfuncționalități semnalate.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here