MEN a inițiat o consultare publică privind tipărirea manualelor școlare

0
ministerul-educatiei-compendiu-auxiliare-manualului-auxiliare-profesional-manualelor-auxiliarelor

Ministerul Educației Naționale organizează în perioada 9-14 noiembrie 2017 o consultare privind tipărirea manualelor școlare pentru diferitele discipline din planurile-cadru aferente învățământului primar și gimnazial. 

„Consultarea se adresează exclusiv elevilor, părinților și cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial. Chestionarul are o serie de întrebări specifice și este astfel construit încât răspunsurile să fie filtrate pentru fiecare categorie de respondenți. Nu se solicită date cu caracter personal, iar răspunsurile sunt confidenţiale şi vor fi utilizate exclusiv în scopul consultării”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Printre altele, respondenții sunt întrebați dacă este necesată existența materialor tipărite în ciclul primar, iar în ceea ce privește învățământul gimnazial, sunt rugați să aleagă dintr-o listă de discipline, pe cele la care consideră că nu sunt necesare manualele tipărite.

Citește și: Nutriție și educație nutrițională – o nouă disciplină propusă de parlamentari

Chestionarul nu conține întrebări care să vizeze regimul de editare a manualelor școlare. În această privință, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii Editorilor din România remis la începutul acestei săptămâni, Consiliul Concurenței susține că revenirea la manualul unic încalcă legislația are reglementează libera concurență a bunurilor și serviciilor.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here