Concursul național de reviste școlare are loc în perioada 17 aprilie – 10 mai

0
concursul-național-de-reviste-școlare

Etapele pe sector şi municipiu ale Concursului naţional de reviste școlare se vor desfăşura în perioada 17 aprilie – 10 mai, informează o notă publicată pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, publicaţiile se vor depune până pe 14 aprilie, la concurs putând participa reviste magazin (caleidoscop), oglindind complex întreaga activitate a clasei/a unităţii de învăţământ, reviste în limbi străine, reviste de nişă dedicate unor subiecte sau discipline bine circumscrise: reviste beletristice, ştiinţifice (de matematică, fizică, biologie, chimie, geografie, ecologie, informatică), tehnice, de cultură artistică, ştiinţifico-fantastice, umoristice, de atitudine.

Din punct de vedere al formei de prezentare, revistele pot fi: foi volante (minimum 8 pagini + copertă) cu un conţinut variat şi cu apariţii lunare, ziare, în format mare sau mic, reviste (minimum 24 de pagini + copertă) în format mic sau mare (număr trimestrial/anual, semestrial/anual). Publicaţiile pot avea şi un format electronic (site/blog), care va fi evaluat în relaţie cu revista.

Citește și: Vrei să contribui la digitalizarea istoriei celui de-al Doilea Război Mondial? Hai la Transcribathon România !

 

Pentru ca revistele să poată fi acceptate la concurs, unităţile de învăţământ trebuie să prezinte minimum 2 numere apărute în anul şcolar respectiv şi un exemplar din numerele festive, dacă au apărut în anul şcolar curent. Revistele care vor ocupa locurile I, II şi III la etapa pe sector vor fi transmise la Palatul Naţional al Copiilor pentru organizarea etapei pe municipiu, până pe 5 mai“, arată sursa citată.

Sursă foto: www.radiocluj.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here