„Săptămâna Porților Deschise” la ASE pentru viitorii studenți în perioada 27-31 martie

0
ASE-Bucuresti

Academia de Studii Economice din București (ASE) organizează în perioada 27-31 martie, cea de-a IV-a ediție a Săptămânii Porților Deschise, manifestare adresată elevilor care se pregătesc să devină studenți în acest an, anunță universitatea într-un comunicat de presă.

Elevii sunt așteptați zilnic, în intervalul orar 9.00-15.00, pentru a participa la diverse întâlniri interactive în cadrul universității, dar și pentru a vizita Târgul Facultăților ASE sau a afla informații detaliate despre oferta educațională și desfășurarea Admiterii la licență în 2017.

Elevii vor asista în Aula Magna la prezentări ale celor 11 facultăți, vor putea dialoga cu reprezentanți ai conducerii ASE, cu decani, cadre didactice și studenți, vor fi consiliați educațional și li se vor prezenta perspective și oportunități profesionale pe care le pot avea încă din timpul studenției. La final, elevii ghidați de studenți-voluntari vor vizita puncte de interes ale unei viitoare vieți de student la ASE: biblioteci, amfiteatre, săli de lectură, Muzeul ASE, săli de sport, cămine și cantina.

54% dintre absolvenții ASE își găsesc de lucru în domeniul absolvit în primele 3 luni după finalizarea studiilor

„Invităm cu drag elevii claselor a XII—a să devină studenți la Academia de Studii Economice din București. Mă opresc la două argumente în favoarea acestei invitații: 1. conform prestigiosului clasament QS World University Rankings 2017, ASE este în top 301-350 din lume în subdomeniul Economie și Econometrie, ocupând prima poziție la nivel național și pentru subdomeniile Business și Management și Administrație și Politici Sociale. 2. absolvenții noștri au o bună inserție pe piața muncii. Ultimul sondaj arată că 54% își găsesc de lucru în domeniul absolvit în primele 3 luni, iar în următoarele trei — încă 20%”, declară prof. univ. dr. Nicolae Istudor, rectorul ASE.

Citește și: ASE – în top 301-350 din lume în subdomeniul Economie şi Econometrie

 

În acest an, Academia de Studii Economice din București pune la dispoziția viitorilor săi studenți aproape 6000 de locuri la licență, dintre care peste 2800 la buget, 5000 de locuri în cămine, peste 400 de burse Erasmus și alte mobilități studențești. Facultățile ASE oferă 24 de programe de studii de licență, cu predare în română, engleză, franceză, germană.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here