Clarinetistul Petru Pane, în vârstă de 16 ani, turneu de primăvară pentru prezentarea unei lucrări de Witold Lutoslawski

0

Clarinetistul Petru Pane, în vârstă de 16 ani, va susţine în luna aprilie un turneu de primăvară pentru prezentarea unei lucrări compuse de Witold Lutoslawski.

Tânărul muzician va cânta în trei oraşe, în perioada 8 – 22 aprilie. În centrul mini-turneului va sta prezentarea lucrării „Preludii dansante pentru clarinet şi orchestră”, de Witold Lutoslawski.

Solistă va fi şi pianista Oxana Corjos, care va prezenta alternativ „Fantezia pentru pian şi orchestră în la minor”, de R. Schumann, şi „Burlesca în re minor pentru pian şi orchestră”, de R. Strauss.

Concertele sunt programate să aibă loc:

  • pe 8 aprilie, ora 19:00, la Sala Thalia din Sibiu alături de Filarmonica din Sibiu dirijată de Gheorghe Costin
  • pe 12 aprilie, de la aceeaşi oră, la Sala Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea împreună cu Orchestra Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea, dirijor Adrian Petrescu
  • pe 22 aprilie, la Palatul Culturii din Târgu Mureş, cu Orchestra Filarmonicii din Târgu Mureş, dirijor Gheorghe Costin

Vezi și Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenţi – online, în perioada 8-11 aprilie

În deschiderea concertului de la Sibiu, va fi lansată animaţia „Joy” pe muzică de Bach, povestea şi interpretarea fiind semnate de Oxana Corjos, ilustraţia – de Cristiana Călin, iar animator a fost Augustin C. Pop. Filmul este o producţie Popixar Studio.

JOY – trailer from Popixar Studio on Vimeo.

Concertele sprijinite de Institutul Polonez din Bucureşti vor avea loc online sau cu public, în funcţie de evoluţia situaţiei sanitare.

Sursa: news.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here