Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenţi – online, în perioada 8-11 aprilie

1

Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenţi – IPIFF se mută online, pe platforma CINECLIC, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, informează un comunicat al organizatorilor, transmis AGERPRES.

Toate filmele nominalizate vor fi disponibile pentru vizionare în perioada 8 – 11 aprilie, la orice oră, pe cineclic.ro, precizează sursa citată.

Gala de premiere de la Teatrul Odeon se va desfăşura fără public, pe 11 aprilie, la ora 18,00, fiind transmisă live pe pagina de Facebook a teatrului şi cea a festivalului, dar şi pe cineclic.ro.

Teatrul Odeon

Filmele nominalizate care vor intra în cursa pentru trofeul IPIFF15 vor fi jurizate de Manuela Cernat – critic de film şi profesor universitar, Anamaria Antoci – producător de film şi actorul Constantin Cotimanis.

În festival se vor acorda premii pentru:

  • Cel mai bun producător independent al unui film documentar
  • Cel mai bun producător independent al unui film studenţesc
  • Cel mai bun producător independent al unui film de scurtmetraj
  • Cel mai bun producător independent al unui film de scurtmetraj internaţional
  • Cel mai bun producător independent al unul film artistic de lungmetraj

Producţiile rămase în competiţie după etapa de selecţie vor putea fi urmărite online, gratuit, pe parcursul celor trei zile de festival.

Vezi și Ministrul Culturii anunţă că sunt în lucru programe pilot pentru organizarea de spectacole în spaţii închise la Opera Naţională şi la Teatrul Naţional din Bucureşti

IPIFF este organizat de Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Asociaţia Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA) şi are ca obiectiv principal promovarea filmului românesc contemporan prin intermediul producătorului de film, punând accentul pe producţia de film independent şi profesioniştii angrenaţi în astfel de proiecte.

Directorul festivalului în acest an este regizorul Toma Enache, câştigătorul trofeului IPIFF2019 pentru Cel mai bun film artistic de lungmetraj.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here