Cinci unități școlare din Galați și-au suspendat cursurile din cauza frigului

0

Cinci unități de învățământ din municipiul Galați și-au suspendat cursurile din cauza faptului că nu au fost făcute branșamentele la gaze pentru centralele termice instalate, încă din vară, iar în clase este frig.

Patru dintre cele cinci unități de învățământ, Școala nr. 17, Liceul Tehnologic CFR, Liceul Teoretic “Sf. Maria” și Liceul Tehnologic “Traian Vuia”, și-au suspendat cursurile încă de luni, iar de marți, lor li s-a adăugat și Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu”, unde luni s-au ținut ore, de câte 30 de minute, dar cum în clase a fost frig, conducerea școlii a cerut Inspectoratului Școlar Județean suspendarea cursurilor și a primit aprobarea pentru a ține elevii acasă.

Citește și Experiment educațional unic în România. O universitate de top din Olanda se mută pentru o zi la București

“Nu se învață nici marți, nici miercuri. Sperăm ca marți să ni se monteze firida, iar miercuri să avem căldură, ca joi să reîncepem cursurile”, a declarat directorul Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu”, Silviana Ciupercă.

Tot din cauza frigului din clase, alte șapte școli din municipiu au scurtat programul, cu ore de câte 30 de minute.

În context, municipalitatea a anunțat că, până la sfârșitul săptămânii viitoare, toate școlile vor avea căldură.

“Avem asigurarea celor care se ocupă de aceste lucrări că până marți seara vor mai fi puse în funcțiune încă șase centrale de la șase unități școlare. Avem promisiuni și asigurări că până la sfârșitul săptămânii viitoare școlile vor avea căldură”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați, Raluca Ardean.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here