Festivalul de Muzică Veche, un eveniment cu muzică cultă în spații culturale importante ale Bucureștiului

2

Festivalul de Muzică Veche, ajuns la cea de a XIII-a ediție reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă din România, fiind cotat pe locul patru între „cele mai frecventate festivaluri din București” (conform Barometrului de consum cultural pe anul 2014 realizat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală). Festivalul este considerat și unul din cele mai importante evenimente de muzică veche din Sud-Estul Europei iar din anul 2015 a devenit membru (la acea vreme, singurul din Europa de Est) al prestigioasei Rețele Europene de Muzică Veche (REMA).

Evenimentul desfășurat în perioada 23 noiembrie- 9 decembrie, anul acesta oferă unele dintre cele mai colorate și interesante concerte de până acum. Concertele au loc în spații culturale ale Bucureștiului ca Biblioteca Națională, Teatrul Național, Biserica Anglicană sau Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu. Muzica pe care o puteți asculta este foarte diversificată, de la cântece sefarde cu origini medievale până la capodopere ale Barocului Târziu, toate sub deviza Festivalului: „Descoperă noutatea Muzicii Vechi!”.


Și pentru că tot e anul Centenarului Marii Uniri nu puteau lipsi evenimentele dedicate acestei sărbători, cu o abordare mai amplă însă, mai europeană. Tot aici se celebrează diferite influențe precum muzică sefardă, piese scrise de Cantemir, muzică tradițională românească, lucrări de Couperin, Schutz, Forqueray, Rameau, Bach și mulți alții.

Cele șapte evenimente aduc la București nume sonore din universul muzicii vechi: ansamblul „ Le Poème Harmonique ” și Vincent Dumestre , ansamblul „ Capella Cracoviensis ” și Jan Tomasz Adamus , Emillio Villalba și Sara Marina , Ketil Haugsand , Raluca Enea și grupul „ Trei Parale ”.

Toate concertele ediției a XIII-a a Festivalului de Muzică Veche București reprezintă un cadou oferit publicului în toți acești ani. Accesul la evenimente se face în baza unei rezervări realizate la numărul de telefon 0725 223396, prin email, la adresa office@medievalpraxis.ro , sau pe pagina de Facebook Bucharest Early Music Festival.

Festivalul de Muzică Veche București este organizat de Asociația Antiqva, Medieval Praxis, în colaborare cu Primăria Capitalei prin Arcub. Parteneri: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Institutul Polonez, Institutul Francez, Biblioteca Națională a României, Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu, REMA, Capella Cracoviensis, Festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc. Parteneri Media implicați la acest festival sunt: Radio Guerilla, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Internațional, Trinitas, RFI, Radio Clasic, România Liberă, Observator Cultural, Agenția de Carte, Modernism.ro, Informateca, Phoenix Media.

2 comentarii

  1. […] Festivalul de Muzică Veche, ajuns la cea de a XIII-a ediție reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă din România, fiind cotat pe locul patru între „cele mai frecventate festivaluri din București” (conform Barometrului de consum cultural pe anul 2014 realizat de… Cititi mai multe aici: Festivalul de Muzică Veche, un eveniment cu muzică cultă în spații culturale importante ale Buc… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here