Cîmpenau: Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională, ar putea fi susţinute la datele planificate

2
Bacalaureat-
Bacalaureat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis miercuri că atât Bacalaureatul, cât şi Evaluarea Naţională ar putea fi susţinute la datele planificate iar semestrul al II-lea va fi prelungit cu doar o săptămână, de pe 18 iunie pe 25 iunie, dacă această propunere va fi considerată acceptabilă de către partenerii sociali.

Potrivit ministrului, propunerile alternative care vor fi avansate ar trebui să ţină cont de păstrarea vacanţei de primăvară în perioada 2 aprilie – 4 mai, întrucât aceasta este o solicitare susţinută de considerente epidemiologice.

„În acelaşi timp, dacă va fi considerată acceptabilă de către partenerii de dialog, am putea lăsa examenele naţionale exact la datele planificate, prelungind semestrul II cu doar o săptămână, de pe 18 iunie până pe 25 iunie, şi propunând recuperarea săptămânii „lipsă” din semestrul II în 5 zile de sâmbătă, spre exemplu”, a explicat Cîmpeanu.

Vezi și Burse pentru români la licee și universități în Marea Britanie

El a spus că orice alte propuneri mai bune decât cele ale Ministerului Educaţiei vor fi luate în considerare în discuţiile care vor avea loc joi în Comisia de Dialog Social.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here