Paramedicii SMURD au oferit cursuri de prim-ajutor în Capitală

1

Pentru prima dată, în Capitală, paramedicii SMURD au oferit cursuri de prim-ajutor tuturor celor care au dorit să cunoască manevrele de resucitare. Denumit Maratonul Resuscitării, evenimentul a fost organizat de fundația SMURD.

Zeci de medici, paramedici și voluntari SMURD au ținut cursuri pentru acordarea primului ajutor într-un centru comercial. Statisticile arată că peste jumătate din decesele survenite în urma unui stop cardio-respirator pot fi prevenite dacă se aplică imediat manevre de resuscitare. Tatăl Teodorei, de exemplu, care a făcut infarct la metrou anul trecut, ar fi avut o șansă la viață dacă măcar unul dintre martori ar fi știut să-i acorde primul ajutor.

Acum, când a avut ocazia să învețe cum să acorde ajutor, Teodora nu a stat pe gânduri. Poate la nevoie, va reuși să salveze o viață.

Citeste Droguri vândute chiar în curtea școlii. Dealerul a fost prins, dar s-a întors să-i amenințe pe profesori

România este printre ultimele țări din Europa în ceea ce privește numărul celor care știu să acorde corect primul ajutor. Dacă legislația s-ar modifica, astfel de cursuri ar putea fi predate în școli.

Maratonul Resuscitării a început în urmă cu patru ani la Cluj Napoca. Succesul i-a convins pe organizatori să îl extindă și în alte orașe. După București, urmează runde de cursuri în Constanța, pe litoral.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here