36 de candidați la concursul naţional de ocupare a posturilor din învățământul preuniversitar au fost eliminați

0
ocuparea-ocupare-naționale-Educatie-examen-definitivare

La proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată pe 12 iulie, s-au prezentat 23.815 candidaţi, 86,37% dintre candidaţii care au obţinut dreptul de a participa, comunică Ministerul Educației Naționale. 

2.972 dintre dindați s-au retras din motive personale sau medicale, iar 36 de candidaţi au fost eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2017-2018, subliniază ministerul.

Din promoţia de absolvenţi ai anului 2017, au fost prezenţi 3.251 de candidaţi, adică 83,29% din cei 3.903 care s-au calificat pentru a susține proba.

Când se afișează rezultatele

Primele rezultate vor fi afişate în data de 18 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestaţiile se înregistrează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 19 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul dedicat în data de 25 iulie.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 26 iulie.

 

Citește și: Radu Gyr – condamnat la moarte de către comuniști pentru o poezie

 

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), se mai precizează în comunicatul MEN, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2017, au fost publicate 4.930 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, respectiv 58.486 pentru angajare pe perioadă determinată.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here