Bursele de performanță, de merit și cele sociale pentru elevi vor fi majorate

1

Bursele de performanță, de merit și cele sociale destinate elevilor din învățământul preuniversitar vor începe de la 100 de lei din 2020, se arată într-un proiect de hotărâre inițiat de Ministerul Educației și semnat de premierul Viorica Dăncilă.

Autoritățile locale vor fi obligate, începând de anul viitor, să respecte pragul impus de Guvern: „Bursele se alocă din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar de stat, din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat. Sumele alocate acestor drepturi nu pot fi mai mici de 100 de lei”, se arată în proiectul de hotărâre.

Citește și Guvernul britanic a decis menținerea împrumuturilor pentru studenții europeni inclusiv pentru anul universitar 2020/2021

În nota de fundamentare se arată că măsura a fost luată ținând cont de nivelul minim al cheltuielilor necesare subzistenței. Același document mai arată că pentru anul școlar 2019-2020 autoritățile locale vor trebui să asigure 360.000 mii lei pentru un număr de aproximativ 400.000 de elevi care vor primi astfel de burse.

un comentariu

  1. […] Bursele de performanță, de merit și cele sociale destinate elevilor din învățământul preuniversitar vor începe de la 100 de lei din 2020, se arată într-un proiect de hotărâre inițiat de Ministerul Educației și semnat de premierul Viorica Dăncilă. Autoritățile locale vor fi obligate, începând de… Cititi mai multe aici: Bursele de performanță, de merit și cele sociale pentru elevi vor fi majorate […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here