Boala secolului a fost descoperită

3

Nomofobia este frică de a nu avea acces la telefonul mobil. Aceasta nu se rezumă la teamă pe care o simțiți când vă dați seama că ați lăsat smartphone-ul acasă sau când nu îl găsiți. Nomofobia se referă la starea de anxietate care apare când bateria mobilului aproape se descărcă, când nu are semnal sau când aveți o activitate care vă împiedică să utilizați telefonul mobil.

Cum a luat naștere această boală?

Denumirea de ,,Nomofobia” a fost folosită pentru prima data de UK Post Office, în 2008, pentru a descrie rezultatele unui studiu asupra anxietăților aduse de utilizarea telefonului mobil și este o prescurtare a expresiei „no mobile phone phobia”.

Datele arată că 66% dintre adulții din SUA au nomofobie, conform Psychology Today. Ținerii adulți și cei care au început să folosească mobilul de la o vârstă mai fragedă tind să devină mai dependenți de telefoanele lor și, prin urmare, sunt mai predispuși să se streseze când nu au acces la ele.

Putem elimina sau preveni această boală?

Dacă simțiți disconfort, neliniște sau chiar supărare atunci când nu utilizați telefonul mobil, spre deosebire de panică și groază, atunci probabil că nomofobia  nu este atât de avansată.

În acest caz, specialiștii recomandă să luați pauze programate de la telefonul. Lăsați-l în geantă în timp ce lucrați sau țineți-l în altă cameră în timp ce vizionați un film. În acest fel vă obișnuiți treptat să te simți bine fără el, bucurându-vă din plin de activitățile pe care le întreprinzi.

Sursele care pot să îți transmită aceste stări provin de la: teama că nu puteți comunica cu cei dragi, ceea ce vă oferă o stare de neliniște, simțiți că pierdeți anumite evenimente speciale din viața cotidiană sau poate pur si simplu, doriți să rămâneți în contact cu cât mai multe persoane.

Citește și Programul de Guvernare pe Educație – ce au reușit să implementeze până acum trei premieri și patru miniștri

 

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here