Bistriţa-Năsăud: Inspectoratul Şcolar a anunţat debutul activităţilor educaţionale destinate copiilor refugiaţilor ucraineni

3
Foto: Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud / Facebook.com

Cei peste 50 de copii ai refugiaţilor ucraineni cazaţi într-o tabără a unei fundaţii creştine din localitatea Herina au început, din această săptămână, activităţile educaţionale, în limba română, potrivit informaţiilor postate pe pagina de Facebook a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bistriţa-Năsăud.

Activităţile includ jocuri de socializare, de acceptare, de atenţie, dar şi cursuri de limba română.

ISJ menţionează că fiecare elev a primit un kit educaţional adecvat vârstei, prin prisma sprijinului acordat de diverşi agenţi economici.

Un alt centru educaţional a fost deschis la Şcoala gimnazială nr. 4 din municipiul Bistriţa, unde copiii refugiaţilor sunt angrenaţi în activităţi educative, ludice şi recreative şi pot primi, de asemenea, consiliere psihologică.

Vezi și Webinar gratuit pentru profesori și învățători: Descoperă platforma educațională cu conținut video Eduboom

ISJ Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Palatul Copiilor Bistriţa, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi unităţile de învăţământ din judeţ, a lansat în urmă cu aproximativ două săptămâni campania „De la copii, la copii”, având ca scop acordarea sprijinului educaţional copiilor refugiaţilor ucraineni.

Conform celei mai recente situaţii comunicate de Instituţia Prefectului, la data de 13 martie, erau cazaţi în judeţ 434 de refugiaţi, din care 221 copii, 177 femei şi 36 bărbaţi.

Cei mai mulţi copii, şi anume 85, se aflau pe raza municipiului Bistriţa, cazaţi în cinci unităţi turistice, iar alţi 55 se aflau în tabăra de la Herina.

 

 

Sursa: agerpres.ro

3 comentarii

  1. […] Cei peste 50 de copii ai refugiaţilor ucraineni cazaţi într-o tabără a unei fundaţii creştine din localitatea Herina au început, din această săptămână, activităţile educaţionale, în limba română, potrivit informaţiilor postate pe pagina de Facebook a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bistriţa-Năsăud. Activităţile includ jocuri de… Cititi mai multe aici: Bistriţa-Năsăud: Inspectoratul Şcolar a anunţat debutul activităţilor educaţionale destinate… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here