Asociația elevilor din Constanța dă Guvernul Dăncilă în judecată

0

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a depus miercuri, la Curtea de Apel Constanța, o cerere de chemare în judecată împotrivă Guvernului României, Ministerul Educației Naționale (MEN) și a Ministerului Dezvoltării Regionale (MDR), privind impunerea tarifelor maximale pentru abonamentele elevilor la transportul județean.

“Încă din 2016, elevii din România s-au aflat în imposibilitatea decontării cheltuielilor de transport, fiindu-le încălcat dreptul prevăzut la art. 84, alin. (3) și (3^1) din Legea educației naționale nr. 1/2011 din cauza apariției tarifelor maximale impuse operatorilor de transport județean pentru abonamentele elevilor sub formă unor obligații de serviciu public, dar fără acordarea unor compensații.
Astfel, din cauza acestui fapt, aceștia nu respectau tarifele, iar elevii nu puțeau deconta facturile primite la licee, fiind invocate diferențele de tarif dintre lege și realitate”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de către Asociația Elevilor din Constanța (AEC).

Citește și Telefoanele inteligente și tabletele diminuează stabilitatea emoțională a copiilor

Reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța transmit că pe 28 iunie a intrat în vigoare OUG nr. 51/2019 ce are că obiect eliminarea transportului județean din sferă serviciilor publice și din reglementările Legii nr. 92/2007. Or, HG nr. 863/2016 are că temei legal art. (3^2) și (3^3) din Legea 1/2011, ce făceau derogare de la art. 43, lit. b) din Legea 92/2007 care a fost modificat în sensul eliminării prevederilor privind transportul județean.

“Pe cale de consecință, având în vedere că HG 863/2019 se aplică exclusiv pentru transportul județean, atragem atenția că acesta nu mai este aplicabil și trebuie abrogat”, potrivit sursei citate.

Sursa: ZF.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here