Anisie consolidează Registrul matricol unic al universităţilor din România

Instituţiile de învăţământ superior vor introduce în RMUR seriile şi numerele actelor de studii întocmite

0
admitere-15-minute-integraledu-universitati-strainatate ff

Monica Anisie consolidează Registrul matricol unic al universităţilor din România. Ministrul a solicitat tuturor instituţiilor de învăţământ superior ca, începând cu data de 2 noiembrie, în termen de 30 de zile, să opereze toate modificările necesare în Registrul matricol unic al universităţilor din România (RMUR), astfel încât să fie implementate toate măsurile prevăzute de actele normative în vigoare.

 

MEC a transmis că instituţiile de învăţământ superior vor introduce în RMUR seriile şi numerele actelor de studii întocmite şi eliberate pentru absolvenţii celor trei cicluri de studii universitare (licenţă, master, doctorat), precum şi ale altor forme de studii.

“Pentru a avea un sistem funcţional şi credibil, universităţile trebuie să introducă toate datele necesare în acest registru, astfel încât, la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, să existe o evidenţă centralizată a diplomelor şi a certificatelor universitare. Este şi acesta un pas spre o Românie modernă”, a declarat Ministrul Educaţiei şi Cercetării.

Remus Pricopie, SNSPA: Nu vrea asociere cu Consiliului Naţional al Rectorilor

Vor fi introduse şi date cu privire la numele conducătorului/conducătorilor de doctorat sub tutela căruia/cărora au fost/sunt organizate studiile, pentru fiecare student doctorand.

MEC reaminteşte că Registrul s-a constituit prin Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011. Conform prevederilor legii, art. 201, alin (5) “în baza de date electronică aferentă RMUR se înregistrează şi se păstrează evidenţa diplomelor universitare emise în România. Universităţile acreditate şi Academia Română înregistrează seriile şi numerele actelor de studii întocmite şi eliberate”.

“Registrul matricol unic al universităţilor din România a devenit funcţional în anul 2016, prin includerea în contractul instituţional al fiecărei universităţi a obligaţiei de a raporta datele solicitate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării referitoare la evidenţa studenţilor pentru toate nivelurile de studii (licenţă master, doctorat sau alte forme de studii). În 2018, funcţionarea RMUR a fost detaliată prin Ordinul ministrului Educaţiei nr. 3.714/2018, cu modificările şi completările ulterioare, reglementându-se faptul că instituţiile de învăţământ superior de stat şi particulare din România, acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, şi Academia Română au responsabilitatea şi obligaţia să înregistreze în RMUR ‘seria şi numărul actelor de studii emise pentru absolvenţii înscrişi la toate ciclurile de studii universitare (licenţă, master, doctorat) şi la alte forme de studii’ “, afirmă MEC.

Vezi și Casoteca.ro/

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here