Andronescu a declarat că învățământul obligatoriu va cuprinde ultimii doi ani de grădiniță și ultimii doi ani de liceu

1

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că învățământului obligatoriu i se adaugă ultimii doi ani de grădiniță și ultimii doi ani de liceu.

“În urmă cu circa două săptămâni, președintele a și promulgat – învățământului obligatoriu i se adaugă ultimii doi ani de grădiniță și ultimii doi ani de liceu. Adică ultimii doi ani de grădiniță înseamnă grupa mijlocie și grupa mare – intră în învățământul obligatoriu (…) și ultimele două clase de liceu – clasa a XI-a și a XII-a. Pentru fiecare dintre aceste clase introduse în învățământul obligatoriu mai degrabă statul vine să își asume susținere financiară suplimentară. Pentru că de exemplu manualele pentru ultimele două clase de liceu nefiind în învățământul obligatoriu nu erau acordate gratuit”, a spus Ecaterina Andronescu la un post TV.

Andronescu a explicat că ciclul primar se va încheia în clasa a V-a, ciclul gimnazial va cuprinde clasele VI-VII-VIII-IX, iar la liceul clasele X-XI-XII și XIII.

Ecaterina Andronescu a precizat că legea se va aplica gradual din 2020.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat pe 1 aprilie o lege pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011, care prevede că învățământul general obligatoriu va fi extins treptat la 15 clase, până în anul 2030.

Citește și Andronescu: Nu trebuie să mai trecem de 25 de elevi în clasă

“Învățământul general obligatoriu cuprinde învățământul primar, învățământul gimnazial și primii doi ani ai învățământului secundar superior. Învățământul secundar superior și grupa mare din învățământul preșcolar devin obligatorii până cel mai târziu în anul 2020, grupa mijlocie până cel mai târziu în anul 2023, iar grupa mică până în anul 2030. Frecventarea învățământului obligatoriu poate înceta la forma cu frecvență la 18 ani”, se stipulează în actul normativ.

un comentariu

  1. […] Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că învățământului obligatoriu i se adaugă ultimii doi ani de grădiniță și ultimii doi ani de liceu. “În urmă cu circa două săptămâni, președintele a și promulgat – învățământului obligatoriu i se adaugă ultimii doi ani de grădiniță și… Cititi mai multe aici: Andronescu a declarat că învățământul obligatoriu va cuprinde ultimii doi ani de grădiniță … […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here