Alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele și premiile pentru olimpici au fost mărite de Guvern

3
bursele-pentru-olimpici

Alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele naționale școlare a fost dublată, ministrul Educației spune că și premiile pentru olimpicii naționali au fost majorate până la 1.000 de lei.

Alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele naționale era de 100 de lei, dar prin Ordonanță de Urgență Guvernul a majorat-o la 200 de lei, a anunțat în urmă cu puțin timp ministrul Educației. Cîmpeanu a mai spus că premiile pentru olimpicii naționali au fost majorate până la 1.000 de lei.

„Aveam un sistem ridicol de recunoaștere a performanței la nivel național”, a spus ministrul Educației, care a declarat că prin actul normativ adoptat premiul întâi va fi 1000 de lei, premiul al doilea 700 de lei, al treilea 500 de lei și mențiunea RON, premiul trei 500 RON iar mențiunea 300 de lei”.

Vezi și Galaţi: Inspectoratul Şcolar Judeţean organizează Olimpiada Naţională la disciplinele Tehnologii

„Pentru participarea la olimpiade naționale Guvernul a dublat astăzi alocația zilnică pentru fiecare participant la olimpiadele naționale, elevi și profesori, de la 100 la 200 de lei. Vă anunț că sunt în medie 20.000 de participanți”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Costurile ar fi de 4 milioane de lei pe zi, bani susținuți de Guvernul României, a mai precizat ministrul.

Burse de performanță și la școlile particulare

Elevii care învață în școlile particulare vor putea beneficia de burse de performanță, potrivit anunțului ministrului Educației. Acesta a declarat la briefingul de presă de după ședința de Guvern de astăzi că a fost adoptat proiectul de Ordonanță de Urgență prin care este modificată și completată Legea educației naționale nr. 1/2011.

„Este pentru prima oară când Guvernul a adoptat o măsură prin care performanța elevilor la olimpiadele internaționale este recunoscută, indiferent de școala de unde provin. Este recunoscută prin alocarea unor burse de performanță pentru prima oară în școlile private.

Sunt elevi care reprezintă România, sunt elevi care merită recunoașterea statului pentru nivelul înalt la care reprezintă România, indiferent că provin din sistemul de învățământ preuniversitar de stat sau din sistemul particular”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Bursa de performanță este de 500 de lei.

3 comentarii

  1. […] Alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele naționale școlare a fost dublată, ministrul Educației spune că și premiile pentru olimpicii naționali au fost majorate până la 1.000 de lei. Alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele naționale era de 100 de lei, dar prin Ordonanță de Urgență… Cititi mai multe aici: Alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele și premiile pentru olimpici au fost mărite… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here