Cluj: Elevi nevăzători iniţiaţi în tainele caiacului ca formă de terapie

3
Foto: cluj24.ro

Elevi de la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca vor fi iniţiaţi în tainele caiacului, ca formă de terapie, printr-un demers al asociaţiei Caiac SMile.

„60 de elevi ai Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca vor fi iniţiaţi în tainele acestui sport de către antrenori şi voluntari ai asociaţiei Caiac SMile. Asociaţia Caiac SMile din Satu Mare, lansează un nou program, destinat elevilor Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca, „Caiacul – terapie pentru nevăzători”. Copiii, care vor fi împărţiţi în trei grupe, vor învăţa bazele acestui sport sâmbătă, 28 mai, pe apele lacului Chios din Parcul Central din Cluj-Napoca, începând cu ora 10:00. Reprezentanţii asociaţiei îi vor prelua pe tineri de la internat şi îi vor transporta înapoi după terminarea activităţilor”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de organizatori.

Potrivit sursei citate, scopul proiectului „Caiacul – terapie pentru nevăzători” este de a le asigura elevilor nevăzători un mediu sigur şi propice dezvoltării personale, oportunitatea de socializare şi diminuarea semnificativă a sentimentului de excluziune socială.

„Echipei Caiac SMile li se vor adăuga voluntari de la trei companii care au decis să sprijine financiar proiectul: Betfair Romania Development, BKS Ingenieure şi FERRO. Caiac de probă, adus în sala de sport. Pentru a-i familiariza pe copii cu ambarcaţiunea şi cu vâslele, săptămâna trecută, organizatorii au adus un caiac chiar la liceu, în sala de sport, şi i-au lăsat pe tineri să-l descopere, să-l simtă, să se urce în el”, se mai arată în comunicat.

Vezi și Alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele și premiile pentru olimpici au fost mărite de Guvern

Conform aceleiaşi surse, acţiunea de acum reprezintă şi o avanpremieră a proiectului mai amplu „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”, ce urmează să se desfăşoare, pentru al doilea an consecutiv, la Cluj-Napoca, în perioada august – octombrie 2022.

„CAIAC SMile, din Satu Mare via Cluj, în toată ţara! Reprezentanţii asociaţiei sunt la cel de-al treilea proiect desfăşurat în Cluj-Napoca. În vara anului 2021, antrenorii şi voluntarii au derulat programul „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret. SMile 2 Sport”, în cadrul căruia sute de copii şi tineri speciali au fost iniţiaţi atât în caiac, cât şi în baschet, tenis şi tenis de masă. Printre cei care au răspuns „prezent” la activităţi au fost jucători ai echipei de baschet UBT, jucătoarea de tenis Ana Bogdan, Alex Benchea, alpinistul nevăzător care a escaladat Elbrus, Mont Blanc şi Kilimanjaro, şi Alexandru Bologa, judoka nevăzător medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, se menţionează în comunicat.

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres

3 comentarii

  1. […] Elevi de la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca vor fi iniţiaţi în tainele caiacului, ca formă de terapie, printr-un demers al asociaţiei Caiac SMile. „60 de elevi ai Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca vor fi iniţiaţi în tainele acestui… Cititi mai multe aici: Cluj: Elevi nevăzători iniţiaţi în tainele caiacului ca formă de terapie […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here