Admiterea în clasa a V-a, regim intensiv: Înscrierea elevilor din București se face în perioada 22-26 mai.

3
Procedura pentru admiterea în clasa a V-a cu predare a unei limbi moderne de circulație internațională în regim intensiv a fost publicată de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).
Pot fi exceptați de la susținerea testului elevii care au susținut examene la limba străină și au obținut un certificat ce atestă nivelul A1 sau un nivel superior, se arată în document. Dacă numărul total al elevilor înscriși este mai mare decât numărul de locuri aprobat, toţi elevii susţin testul de competențe lingvistice. Calendarul acestor teste poate fi consultat mai jos.

În perioada 22-26 mai are loc înscrierea candidaților pentru testul de competenţe lingvistice pentru admiterea în clasa a V-a cu program intensiv de studiu al unei limbi moderne. Tot acum, părinții depun cererea și documentele necesare pentru recunoașterea și echivalarea rezultatelor.

Vezi și: Când este vacanța de Paște în 2023. Cum să îți planifici programul de sărbători

Cum se face înscrierea

Înscrierea se face pe baza opțiunilor exprimate, în scris, de către părintele/tutorele/reprezentantul legal al elevului, pe bază de cerere scrisă:

„a) Pentru candidații care doresc să continue studiile gimnaziale în unitatea de învățământ de proveniență, înscrierea se face la această unitate.

b) Pentru candidații care doresc să continue studiile gimnaziale în altă unitate de învățământ decât cea de proveniență, înscrierea se face la unitatea la care aceștia optează să studieze începând cu clasa a V-a.”

Pentru descărcare: Cerere_inscriere-clasa-a-V-a_ISMB

Dacă părintele solicită, la înscriere, prin cerere scrisă (ANEXA 2), recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la examenele cu recunoaştere internaţională cu testul de competențe lingvistice, acesta prezintă, la secretariatul unităţii de învăţământ unde se face înscrierea, certificatul obținut/diploma obţinută, în original.

Pe 31 mai sunt afișate rezultatele de la echivalare, cu respectarea prevederilor privind protecția datelor cu caracter personal, prin alocarea de coduri individuale de anonimizare.

Cerere pentru recunoașterea și echivalarea rezultatelor

Pentru descărcare: ANEXA_2_cerere_echivalareV2023

Candidații cărora le sunt recunoscute și echivalate rezultatele obţinute la examene cu recunoaștere internatională nu vor susține testul de competențe lingvistice, rezultatul lor fiind nota 10. În cazul în care numărul total al elevilor înscriși este mai mare decât numărul de locuri aprobat, toţi elevii susţin testul de competențe lingvistice, conform documentului.

Nu se admit contestaţii ale rezultatelor obţinute în urma activităţii de recunoaștere și echivalare, prevede procedura.

Susținerea testului de competenţe lingvistice pentru admiterea în clasa a V-a cu program intensiv de studiu, în funcție de limba modernă:

  • 6.06-limba franceză;
  • 7.06-limba spaniolă, ora 9.00;
  • 7.06-limba italiană, ora 13.00;
  • 08.06- limba engleză;
  • 09.06- limba germană modernă.

Pentru mai multe detalii intră pe: Edupedu.ro

3 comentarii

  1. […] Procedura pentru admiterea în clasa a V-a cu predare a unei limbi moderne de circulație internațională în regim intensiv a fost publicată de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB). Pot fi exceptați de la susținerea testului elevii care au susținut examene la limba străină și au… Cititi mai multe aici: Admiterea în clasa a V-a, regim intensiv: Înscrierea elevilor din București se face în perioada … […]

  2. Aceasta procedura pentru admiterea in clasa a V-a cu predare a unei limbi moderne de circulatie internationala in regim intensiv, anuntata de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti reprezinta o oportunitate pentru elevi de a-si dezvolta capacitatea comunicarii in limbi straine si, in acelasi timp, de a-si imbunatati cunostintele referitoare la diferite culturi din lume. Congrats toti elevii care se inscriu!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here