Ciolacu vrea să restabilească autoritatea profesorilor

1
Profesor
Foto: monitorulexpres.ro

Marcel Ciolacu a afirmat că PSD va insista în Parlament, la dezbaterile privind legile Educaţiei, ca noile reglementări să restabilească autoritatea profesorilor.

Șeful PSD a vorbit cu privire la profesoara din Prahova care a fost umilită de elevi și se cea din Capitală care a fost înjunghiată cu un cuţit.

„Cazurile recente ale elevului care a înjunghiat premeditat o profesoară sau al celor din Prahova, care au umilit şi batjocorit un cadru didactic sunt cutremurătoare. Şi este cu atât mai grav cu cât astfel de lucruri se petrec într-o sală de clasă! Aceste cazuri pun în discuţie autoritatea profesorilor. S-a mers prea departe cu această libertate prost înţeleasă. Dascălii au ajuns bătaia de joc a unor elevi care consideră că au doar drepturi, fără nicio obligaţie. Lucrurile nu pot continua aşa! Înainte dascălul era una dintre cele mai respectate persoane din comunitate. S-a pierdut acest respect şi este foarte grav! Nu poţi avea educaţie de calitate dacă profesorii nu sunt respectaţi!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Vezi și Profesoara agresată de un elev cu un cuțit la ore este conştientă

Ciolacu spune că PSD va insista în Parlament ca noile reglementări din legile Educaţiei să restabilească autoritatea profesorilor.

„Iar, când vorbim de educaţie, vorbim de viitorul României. De aceea, trebuie intervenit urgent! Avem legile Educaţiei în Parlament. PSD va insista ca noile reglementări să restabilească autoritatea profesorilor şi respectul pentru cei care ne învaţă carte!”, a adăugat preşedintele PSD.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here