Când este vacanța de Paște în 2023. Cum să îți planifici programul de sărbători

2

Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul 2023. Anul acesta elevii au aproape două săptămâni de vacanță, perioadă care cuprinde atât Paștele ortodox, cât și Paștele catolic. Părinții așteaptă și ei cu nerăbdare să afle cum își vor planifica zilele libere și cum le vor petrece alături de întreaga familie.

Vacanța de Paște durează, de regulă, două săptămâni. Paștele rămâne în continuare o sărbătoare mult îndrăgită de copiii de pretutindeni, dar și de părinți. Vremea pare că se îmbunătățește și ea, iar lucrurile nu pot decât să-i bucure pe cei care și-au făcut deja câteva idei despre cum vor să-și petreacă timpul liber.

Când este vacanța de Paște în 2023

Deși structura anului școlar 2022-2023 a venit cu multe schimbări, vacanța de Paște pare să fie la fel de lungă ca în anii anteriori. Vacanța aceasta de primăvară va începe de vineri, 7 aprilie. Conform publicației Libertatea, vacanța pentru elevi se încheie pe data de 18 aprilie, într-o zi de marți.

Anul acesta vacanța de Paște se termină în cursul săptămânii. Pentru cei mai mulți elevi cursurile se vor relua începând de miercuri, 19 aprilie. Elevii vor fi așteptați de către profesori să povestească împreună cum anume și-au petrecut sărbătorile Pascale.

Spre deosebire de elevi, studenți nu vor avea parte de o vacanță de Paște la fel de lungă. Fiecare Universitate urmează să stabilească programul zilelor libere pentru studenți. Studenții din cadrul Universității din București se vor bucura de o vacanță de Paște de șapte zile.

Citește și: Vacanța de Paște 2023. Când începe și cât ține vacanța din aprilie

Vacanța pentru aceștia începe de pe data de 17 aprilie până pe data de 23 aprilie 2023. Cei care sunt studenți la Academia de Studii Economice din București vor avea vacanță din data de 10 aprilie până pe 19 aprilie 2023.

O structură asemănătoare se aplică și studenților din cadrul Universității Politehnica din București.

Fiecare Universitate urmează să-și anunțe studenții în legătură cu programul vacanței de Paște de anul acesta și modul în care se va relua desfășurarea cursurilor ulterior.

Zilele libere din perioada Paștelui

Paștele este una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului. Spre deosebire de crăciun, Paștele nu pică în fiecare an la aceeași dată. Paștele ortodox este sărbătorit anul acesta în luna aprilie. Ultima dată când Paștele catolic și cel ortodox au picat în aceeași zi a fost în anul 2017.

Paștele ortodox este sărbătorit pe data de 16 aprilie 2023, iar Paștele catolic este sărbătorit pe data de 9 aprilie 2023. Românii din toată țara au liber în prima și a doua zi de Paște. Din anul 2018 s-a decis că și Vinerea Marea va fi zi liberă. Anul acesta zilele libere vor fi după cum urmează:

  • 14 aprilie – Vinerea Mare
  • 16 aprilie – Paștele Ortodox
  • 17 aprilie – a doua zi de Paște

Următoarea zi liberă legală va fi de 1 mai, Ziua Muncii. Cum cei mai mulți elevi se întorc la școală pe data de 19 aprilie, părinții se pot bucura alături de micuți de o vacanță relaxantă într-o destinație de vis din Europa și nu numai.

2 comentarii

  1. […] Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul 2023. Anul acesta elevii au aproape două săptămâni de vacanță, perioadă care cuprinde atât Paștele ortodox, cât și Paștele catolic. Părinții așteaptă și ei cu nerăbdare să afle cum își… Cititi mai multe aici: Când este vacanța de Paște în 2023. Cum să îți planifici programul de sărbători […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here