A demarat sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2022

2

Marți a început sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2022, în care peste 35.000 de absolvenți speră să obțină diploma de BAC. Nu neapărat pentru a-și crește șansele de angajare, ci pentru a obține recompensele promise de părinți.

Calendarul sesiunii august- septembrie la BAC 2022

Probele de BAC se vor desfăşura în 138 de centre de examen, după următorul calendar:

16 august – Limba şi literatura română- proba E. a – proba scrisă;

17 august – Proba obligatorie a profilului – proba E. c – proba scrisă;

18 august – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E. d – proba scrisă;

19 august – Limba şi literatura maternă – proba E. b – proba scrisă.

Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) sunt programate în intervalul 22 – 29 august (cu excepţia zilelor de 27 şi 28 august);

Vezi și Rezultate Bacalaureat 2022. Rata de promovare: 73,3%, cea mai mare din ultimii 12 ani

Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, va avea loc în data de 31 august (până la ora 12.00).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, atât în format clasic/letric, cât şi electronic.

Candidaţii vor completa inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 3 septembrie. Toate sălile de examen au camere de supraveghere video şi audio pentru ca tentativele de copiere să fie descurajate.

2 comentarii

  1. […] Marți a început sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2022, în care peste 35.000 de absolvenți speră să obțină diploma de BAC. Nu neapărat pentru a-și crește șansele de angajare, ci pentru a obține recompensele promise de părinți. Calendarul sesiunii august- septembrie la BAC 2022 Probele… Cititi mai multe aici: A demarat sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2022 […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here