Statul garantează credite pentru studenți și tineri de până la 15.000 de euro

1
credite tineri

Statul va da posibilitatea tinerilor studenţi sau ieşiţi din perioada studenţiei să beneficieze de creditare cu garanţie din partea statului.

În cazul studenţilor este vorba despre 10.000 de euro în lei, la cursul zilei cu garanţia statului de 80%, iar în cazul tinerilor, în familii sau în cupluri, este vorba despre 15.000 de euro.

Ministrul Familiei a precizat că, în cazul studenţilor, printre cheltuielile eligibile, se numără plăţi pentru publicarea unor lucrări ştiinţifice, inclusiv lucrări la masterat sau la doctorat, plata în avans a chiriei, atât la cămin cât şi în sistemul privat, precum şi cele pentru alte nevoi personale.

Vezi și Iaşi: 14 studenţi din 11 ţări, la cursurile de vară România  Limbă şi civilizaţie de la UAIC

În ceea ce priveşte cheltuielile eligibile în cazul familiilor, prin Programul Family Start, cei 15.000 de euro pot fi folosiţi pentru cheltuieli pentru creşă, grădiniţă, after school, dacă au copii, pentru achiziţionarea unui autoturism cu mai multe locuri, dacă este vorba despre o familie numeroasă, pentru un avans în vederea contractării unei locuinţe, dar şi pentru evenimente personale, precum cununia religioasă sau civilă, botez etc.

Bănci deja interesate proiect

Sunt deja bănci comerciale private care şi-au arătat interesul de a acorda credite pentru studenţi şi pentru familii, printre acestea numărându-se Banca Comercială Română, CEC Bank şi Banca Transilvania.

un comentariu

  1. […] Statul va da posibilitatea tinerilor studenţi sau ieşiţi din perioada studenţiei să beneficieze de creditare cu garanţie din partea statului. În cazul studenţilor este vorba despre 10.000 de euro în lei, la cursul zilei cu garanţia statului de 80%, iar în cazul tinerilor, în familii… Cititi mai multe aici: Statul garantează credite pentru studenți și tineri de până la 15.000 de euro […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here