Live VIDEO – Declarații de presă susținute de ministrul Sorin Cîmpeanu – Tema: Rezultate finale Evaluarea Națională 2022

1
Sorin Cîmpeanu face declarații de presă, joi, 30 iunie, în ziua în care se anunță rezultatele finale la Evaluarea Națională, după recorectarea a peste 21.000 de lucrări contestate, potrivit unui anunț al Ministerului Educației.

Live VIDEO:

Ministrul Educației va anunța cu cât se va modifica procentul promovabilității, pe național și în fiecare județ.

Primele rezultate ale Evaluării Naționale 2022 indicau că peste 82% dintre elevi au luat peste 5. La matematică, 10% peste media de anul trecut în cazul celor care au luat peste nota 5. Înainte de contestații erau 221 medii de 10. La Limba română 810 note de 10, și 2966 de medii de 10 la matematică.

În top trei județe care au luat medie peste 5 sunt Cluj, București și Brăila.

“Dacă ne referim la județ avem absolut toate județele României au luat medie peste 5 într-o proporție de peste 70 la sută. Cea mai mică pondere a notelor peste cinci a fost Teleorman 71,8%. Cea mai mare a avut-o Clujul 92,7%, București 91,6% la sută, Brăila 91%”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, în ziua în care au fost afișate primele rezultate de la Evaluarea Națională.

Nu a fost nici o medie de 10 la Evaluarea Națională 2022 în județele Brăila, Dâmbovița, Giurgiu, Mehedinți, Călărași, Covasna, Harghita, Sălaj. Ultimele 4 județe nu au obținut nici anul trecut vreo medie de 10.

Anul acesta au terminat clasa a VIII-a, 155.561 de elevi, dintre care 148.494 au dat Evaluarea Națională la română, matematică și limba maternă. Anul trecut au fost înscriși peste 131.00 de elevi. Generația care a terminat acum gimnaziul este mai numeroasă pentru că este cea care a intrat la 6 ani la clasa pregătitoare, la școală, obligatoriu.

Anul acesta a fost depus cel mai mare număr de contestații din ultimii 4 ani, 21.856 de contestații, cele mai multe fiind la limba română, peste 13.000.

La matematică, 8265 de elevi au depus contestație la Evaluarea Națională 2022, ceea ce reprezintă un procent de peste 5% dintre cei care au dat examenul.

La Limba maternă au fost centralizate 265 de contestații în acest an.

După ce vor fi anunțate notele finale, după contestații, elevii și părinții pot calcula media de admitere la liceu, înainte de repartizarea computerizată din 14 iulie.

un comentariu

  1. […] Sorin Cîmpeanu face declarații de presă, joi, 30 iunie, în ziua în care se anunță rezultatele finale la Evaluarea Națională, după recorectarea a peste 21.000 de lucrări contestate, potrivit unui anunț al Ministerului Educației. Live VIDEO: Ministrul Educației va anunța cu cât se va modifica… Cititi mai multe aici: Live VIDEO – Declarații de presă susținute de ministrul Sorin Cîmpeanu – Tema: Rezultate fin… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here