Iaşi: 14 studenţi din 11 ţări, la cursurile de vară „România – Limbă şi civilizaţie” de la UAIC

2
Foto: reddit.com

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) organizează online, în perioada 2-17 iulie, ediţia cu numărul 49 a Cursurilor Internaţionale de Vară „România – Limbă şi civilizaţie”, la care vor participa 14 studenţi din Camerun, China, Coreea de Sud, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Spania, Statele Unite şi Turcia.

Timp de două săptămâni, tinerii vor participa la cursuri practice de limba română, dar şi la conferinţe şi prelegeri pe diverse teme de cultură şi civilizaţie românească. Prin organizarea acestor activităţi se urmăreşte îmbogăţirea noţiunilor de limba română ale studenţilor străini şi, în acelaşi timp, familiarizarea cu aspectele importante ale civilizaţiei autohtone.

Vezi și Hunedoara: Festivalul Opera Nights revine la Castelul Corvinilor

Potrivit reprezentanţilor UAIC, deschiderea cursurilor va avea loc luni, 5 iulie, de la ora 8,30.

Deşi ediţia din acest an va avea loc online, în afară de cursuri şi prelegeri, participanţii vor lua parte la diverse activităţi atractive, precum tururi virtuale ale Muzeului Universităţii şi ale altor muzee din oraşul Iaşi, vizionare de filme documentare despre România, de filme artistice şi scurt-metraje româneşti. La sfârşitul cursului se vor acorda certificate de participare. La cerere, pe baza unui test final, se poate obţine un certificat cu menţionarea a cinci credite transferabile.

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here