90 de copii au căzut victime războiului din Ucraina până acum

2
Foto © Palinchak | Dreamstime.com

Nouăzeci de copii au fost uciși și peste 100 au fost răniți în Ucraina de când Rusia a invadat pe 24 februarie, a anunțat luni procuratura generală ucraineană. De asemenea, bombardamentele au afectat 379 de instituții de învățământ, dintre care 59 au fost complet distruse, potrivit unui comunicat de presă al procuraturii.

„Cel mai mare număr de victime se află în regiunile Kiev, Harkov, Donețk, Cernihiv, Sumi, Herson, Mykolayiv și Jytomyr. Abia ieri, în zona Nikolaev, în urma atacurilor la infrastructura civilă, doi copii au fost pierduți și încă doi sunt răniți. Bombardamentele au afectat 379 de instituții de învățământ, dintre care 59 au fost complet distruse. Cel mai mare număr de distrugeri în regiunea Donețk – 119 instituții de învățământ. În Mykolayiv – 30, Sumy – 28, Kiev – 35, Kherson – 21, în capitală – 24. Aceste cifre nu sunt definitive, din cauza incapacității de a inspecta locurile în care forțele armate ruse desfășoară ostilități active și în teritoriile ocupate temporar”.

De asemenea, peste 2.500 de locuitori ai oraşului Mariupol, port la Marea Azov, au fost ucişi de la declanşarea invaziei militare ruse în Ucraina, pe 24 februarie, a anunţat Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, într-un interviu televizat luni.

Lavrov: „Noi nu am invadat Ucraina”

Amintim că, la conferința de presă din Turcia de săptămâna trecută, întrebat în mod repetat de ziariști de ce Rusia a invadat Ucraina, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov a spus că „noi nu am invadat Ucraina și nu vom invada nici o altă țară”.

Întrebat de ce a bombardat armata rusă o maternitate din Mariupol, spitale și școli, Lavrov a calificat acuzațiile drept ”fake” și ”strigăte patetice”. El a susținut că Rusia ar fi prezentat dovezi la ONU cu trei zile înaintea atacului din Mariupol că în maternitatea respectivă nu mai erau pacienți, ci doar militari ucraineni.

A fost momentul în care ziaristul britanic Dominic Waghorn de la Sky News l-a confruntat direct pe Lavrov: ”Ați spus azi că Rusia nu a invadat Ucraina, deși e clar că a invadat-o. Ați spus că Rusia nu rănește civili din Ucraina, deși mii de oameni sunt răniți? De ce ar trebui să vă ia ucrainenii și restul lumii în serios, cu tot respectul?”

În replică, Lavrov a spus că ”am răspuns la întrebarea despre spital, dar nu ați ascultat ce am spus. Am făcut totul pentru a rezolva diplomatic situația. Președintele Putin a spus clar de a ce luat decizia de a începe operațiunea specială, vă puteți uita singur la asta. Vrem o Ucraină demilitarizată, care să nu aibă o conducere nazistă. care să respecte biserica ortodoxă, cultura și limba rusă”.

sursă: Edupedu

citește și Bullying-ul, o problema majoră in România

 

2 comentarii

  1. […] Nouăzeci de copii au fost uciși și peste 100 au fost răniți în Ucraina de când Rusia a invadat pe 24 februarie, a anunțat luni procuratura generală ucraineană. De asemenea, bombardamentele au afectat 379 de instituții de învățământ, dintre care 59 au fost complet distruse,… Cititi mai multe aici: 90 de copii au căzut victime războiului din Ucraina până acum […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here