540 de milioane de lei pentru fructe, legume și lactate în școli

0

A fost aprobată hotărârea pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru școli aferent perioadei 2019-2020, în valoare de peste 540 de milioane de lei, prin care copiii vor primi fructe, legume și produse lactate.

“A fost aprobată, miercuri, hotărârea pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru școli al României, pentru anul școlar 2019-2020. Fondurile alocate cuprind și ajutorul financiar din partea Uniunii Europene. Valoarea totală a Programului pentru școli este de 540,474 de milioane de lei”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, într-o conferință de presă.

Citește și Oglinzile adolescentului

El a adăugat că în anul școlar 2019-2020, acest program se va adresa unui număr de aproximativ 1.920.000 de copii – preșcolari, din grădinițele de stat autorizate, acreditate și particulare acreditate, cu program normal de patru ore și pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, autorizat sau acreditat.

La începutul ședinței de guvern, premierul Viorica Dăncilă preciza că, prin acest program, copiii vor beneficia în timpul pauzelor de fructe, legume, lapte și produse lactate, produse de panificație, dar vor fi și învățați cu privire la obiceiurile alimentației sănătoase.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here