Peste 400 de elevi din ţară, în acest weekend la Concursul Național de Teatru „PADIF”

0

Peste 400 de copii din 10 județe din țară urmează să participe în acest sfârșit de săptămână la Concursul Național de Teatru „PADIF”, aflat în acest an la cea de-a 18-a ediție. Concursul este adresat elevilor din clasele V-XII, fiind desfășurat în localitatea Cehu Silvaniei, din județul Sălaj.

Concursul este organizat la inițiativa Liceului Tehnologic „Gheorghe Pop de Băseşti” din Cehu Silvaniei, în colaborare cu Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Centrul de Cultură şi Artă din județ, cu Casa de Cultură și Primăria Cehu Silvaniei.

 „Proiectul constituie finalitatea activităţilor de teatru şcolar, desfăşurate cu elevii în afara orelor de curs, în cadrul palatelor şi cluburilor copiilor, în cadrul unor cercuri organizate în unităţile de învăţământ preuniversitar, în cadrul unor programe comune cu organizaţiile non‑guvernamentale sau cu alţi parteneri, al unor programe de voluntariat. Activitatea culturală organizată de noi dă posibilitatea tuturor trupelor participante la prezentarea spectacolelor după regia proprie”, declară organizatorii evenimentului într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Citește și: Educație în vârf de munte

 

Cele 25 de echipe de teatru participante provin din judeţele Bihor, Braşov, Constanţa, Covasna, Harghita, Mureş, Maramureş, Satu Mare, Timiş şi Sălaj. Două trupe de treatru din Ungaria vor fi prezente la eveniment, evoluând în afara concursului.

Sursă foto: www.ziare.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here