Între şcoală şi celebritate. Confesiunile unui Miss Internaţional

1

Elena Zamă este recunoscută în lumea fashionului pentru aparițiile ei pe catwalk. Ea a reușit să îmbine lumea luxuriantă a modei cu facultatea, fără să facă compromisuri în viața personală.

Model și miss internațional, Elena Zamă a reușit să cucerească podiumurile din lume fără a-și abandona studiile.

PedagoTeca.ro a fost în vizită la ea și a reușit să o descoase de câteva informații utile tinerelor aspirante la titlurile de miss.

Un păr de invidiat doar cu placa de păr de la eMAG.

Cine este Elena Zamă

Originară din Oneşti, Elena Zamă se trage dintr-o familie numeroasă, cu încă trei fraţi, plecaţi şi ei în diferite colţuri ale lumii, pentru a-şi face un trai mai bun. Sora cea mai mare a Elenei a plecat în Italia să-şi urmeze soţul, dar a avut un sfârşit tragic la doar 19 ani. Fiind cea mai mică dintre fraţi, Elena a fost întotdeauna protejata familiei.

Moldoveanca s-a făcut remarcată încă din liceu după ce a câştigat concursul Miss Oneşti, în 2010. Un an mai târziu a luat titlul Miss Boboc al Facultăţii de Drept, Universitatea Transilvania din Braşov, iar în 2014 a fost desemnată Miss România InfoFashion, în cadrul festivalului de la Sinaia. Aici a primit titlul cel mai înalt, şi anume Miss Supranational.

Astăzi, după aproape 10 ani de la începutul carierei ei ca model, ea ne va povesti cum este să fii recunoscută la nivel internaţional şi cum nu a impiedicat-o absolut nimic să facă ce-şi doreşte, dreptul şi modelingul.

Interviu:

Î: Elena, la ce vârstă te-ai apucat de modeling și cine te-a îndrumat spre această zonă?

R: „M-am apucat la vârsta de 16 ani, printr-o simplă coincidenţă. Vizitându-l pe fratele meu, model internaţional şi el,  am fost remarcată de agenţia Alinei Cosoi din Iaşi.

Î:  Care a fost cea mai mare dezamăgire a ta vizavi de această meserie?

R: „Cea mai mare dezamăgire a mea a fost că în România, acestă latură nu este promovată şidezvoltată la adevarata valoare. Sunt foarte multe fete frumoase la noi care ar putea face averi din asta, dar remuneratia este foarte mică în comparaţie cu cel de nivel internaţional.

Î: Ai făcut vreodată compromisuri pentru a te face remarcată?

R: „Există compromisuri bune, constructive pentru tine şi profesia ta, şi compromisuri rele. Trebuie doar să ştii să faci diferenţa între cele două astfel încât să nu îţi pierzi identitatea prin alegerile greşite.

Î: Te-a influențat în vreun fel iubitul tău vizavi de această carieră?

R: „Barbaţii sunt, în general, mândri şi geloşi. Pe deoparte ar vrea să te susţină din iubire pentru tine şi să se mândrească cu tine, pe de altă parte, ar vrea să te aibă doar pentru el din posesivitate, pe care o confundă cu iubirea.

miss romaniaRiscurile unei cariere de model

Î: Ce părere ai despre modelele de astăzi care umblă cu barbați mai în vârstă doar pentru a se face remarcate?

R: „Nu îmi stă în fire să judec, dar în momentul în care o fată umblă cu un bărbat în vârstă, doar pentru a se face remarcată, îmi dă de înteles că nu are încredere în sine. Însă, atunci când decizi să stai în compania unui bărbat în vârstă considerând că te poate ajuta să te dezvolţi spiritual, mental sau emoţional, fără anumite compromisuri, cred că evoluţia este mereu bine-venită.

Î: Ai astfel de cunoștințe?

R: „Nu pot să spun că am în cercul meu apropiat de prieteni astfel de persoane, încerc să mă îndepărtez cât pot de ele. Totuşi, învârtindu-te în lumea tumultoasă a fashion-ului, fără să vrei, auzi sau întâlneşti diverse astfel de persoane.

Î: Ce facultate ai terminat și ce te-a determinat să alegi această facultate?

R: „Am terminat facultatea de drept. Mi-am dorit mereu să pot face o schimbare. Nu-mi place nedreptatea.

Î: Te-ai gândit vreodată să dai la o parte cariera de modeling și să mergi mai departe pe partea asta juridică?

R: „Sigur că da. Frumuseţea este trecătoare, iar mie îmi place să mă ştiu o persoană independentă. De aceea, în viitorul apropiat, mă voi retrage din acest domeniu şi voi continua să fac ceva pe partea juridică.

Î: Cum te-ai decis să schimbi asta?

R: „Realizez că fiecare lucru trebuie făcut la timpul lui. Am cochetat cu moda, am călătorit, am văzut lucruri, dar e timpul să mă axez şi pe experienţa mea în domeniul juridic, pentru un viitor prolific.

Î: Cum te vezi peste cinci ani?

R: „Bineînteles, cred că fiecare se vede în viitor o persoană de succes. Şi eu vreau la rândul meu să muncesc pentru viitorul meu, în aşa fel încât să îmi câştig independenţa.

Facebook: Elena Zamă

Î: Crezi că modelingul îți va afecta imaginea peste câțiva ani când vei dori să te reprofilezi?

R: „Sunt absolut sigură că îmi va afecta, la un moment dat. Nu mai am o deschidere aşa largă spre anumite domenii. Îmi este periclitată o carieră în politică, diplomaţie. Nu aş putea avea cu uşurinţă o funcţie în Minister, Guvern sau Parlament, de exemplu. Experienţele de care am avut parte, m-au ajutat să mă formez ca persoană, să îmi formez anumite valori, principii, ale căror rezultate mă bucură în momentul de faţă.

Î: Elena, povestește-mi, te rog, despre experiențele tale de la concursurile internaționale. La ce concursuri ai participat, ce premii ai luat și cum ai fost primită în aceste țări?

R: „Sunt nişte experienţe inedite, unde îţi poţi crea şi prietenii de lungă durată. Prima mea experienţă a fost în Polonia, la Miss Supranational, unde am fost clasată prima în Top 20 din 80 de ţări participante, iar a doua mea participare a fost în Korea de Sud, la Miss Global Beauty Queen, unde am mai câştigat doar ceva experienţă şi momente plăcute.

Î: Ce sfătuiești adolescentele din ziua de azi, care-și doresc o asemenea carieră? Să se lase sau nu de școală?

R: „Nicidecum. Educaţia este foarte importantă. Cum am spus mai sus, toate trebuie făcute la timpul lor. Dacă eşti isteaţă şi le poti îmbina pe amândouă, atunci e perfect. Dar, personal vă spun, că şcoala nu ar trebui neglijată.

Sfaturi pentru viitoarele modele

Î: Să meargă pe acest drum ajutate de o agenție sau de un impresar?miss info

R: „O agenţie sau un impresar le-ar putea ajuta dacă sunt persoane de încredere şi de o seriozitate maximă. E foarte uşor să cazi în capcana unor persoane care îţi oferă doar amăgire. Persoane care să se folosească de tine şi să facă bani frumoşi de pe urma ta, pe care tu să nu-i vezi niciodată. Dacă te consideri capabilă că-ţi poţi găsi de una singură joburi, în aşa fel încât să poţi ieşi la înaintare şi să te faci remarcată, atunci nu ai nevoie de nimeni altcineva.”

Î: Iar ca un secret pentru toate femeile din lume, spune-ne și nouă cum te întreții în asemenea formă, ești atentă la ce mănânci, faci sport?

R: „Din fericire şi greu de crezut pentru cei ce nu mă cunosc, mă ajută metabolismul. Sunt o fire pofticioasă şi gurmandă, pe lângă faptul că îmi place foarte mult să gătesc. Nu am reuşit niciodată să mă abţin de la mâncare sau dulciuri şi mi-ar fi foarte greu să ţin o dietă. Iar în ce priveşte sportul, deşi eram o persoană activă în copilărie, am devenit destul de sedentară de când mi-am luat carnetul de şoferi. Mai profit uneori, când am ocazia, în loc să urc sau să cobor cu liftul, folosesc scările. Şi, de asemenea, nu refuz niciodată o drumeţie.

Citeşte şi 5 diete pentru toamnă

Draga noastră, PedagoTeca.ro îți urează succes la viitoarele concursuri și sperăm să ne mai dai ocazia să te vedem și în alte mari pictoriale ale lumii!

Facebook: Elena Zamă

Acestea au fost câteva dintre secretele împărtășite, fără perdea, de Miss România pentru toate tinerele care își doresc o carieră în lumea modei.

Autor Bettina Cristea

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here