WC-urile din curțile școlilor, înlocuite cu containere de 10 mii de euro

1

România are peste 1000 de școli care au grupurile sanitare în curte. Unele nu au nici apă curentă, nici canalizare. Numărul acestor unități a scăzut, conform oficialilor, cu peste 1000. Pentru a rezolva situația WC-urilor din curte, vor fi cumpărate containere.

10 mii de euro bucata

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, susține că până la finalul acestui an, toate cele 1400 de școli cu probleme legate de toaletele din curte vor avea câte un WC container.

“Până la final de an este obligatoriu ca toate aceste școli să nu mai aibă această situație. Și cum? Se vor aloca, am făcut un program care se lansează imediat. Undeva la 10.000 de euro va veni pe fiecare școală pentru a pune lângă școala respectivă acele containere moderne care sunt prevăzute cu partea de baie”, a declarat ministrul Finanțelor.

Banii necesari pentru aceste containere vor ajunge la primării.

“Vom impune acel format tip să nu ne trezim cu fel de fel de astfel de achiziții. Lipit de școală, facem racordul necesar fie la rețea de apă, canalizare, dacă are, dacă nu fosă, și, desigur, un pasaj prin care copiii trebuie să treacă. Dacă este o școală veche undeva într-o comună, nu poți să spargi zidul. Faci un pasaj de trecere pentru ca acel copil care iese să nu fie plouat, să stea în frig”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Citește și Școlile românești vor avea lifturi, dar toaletele în curte

La începutul anului trecut, fostul ministru al Educației, Liviu Marian Pop, publica o listă cu școlile care aveau toaletă în curte. Numărul acestora era de 2.418.

Aceeași listă arăta că în județul Hunedoara sunt 21 de școli ce au WC-urile în curte.

un comentariu

  1. […] România are peste 1000 de școli care au grupurile sanitare în curte. Unele nu au nici apă curentă, nici canalizare. Numărul acestor unități a scăzut, conform oficialilor, cu peste 1000. Pentru a rezolva situația WC-urilor din curte, vor fi cumpărate containere. 10 mii de euro… Cititi mai multe aici: WC-urile din curțile școlilor, înlocuite cu containere de 10 mii de euro […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here