Elevii și preșcolarii au început azi cursurile semestrului al doilea

1

Elevii din învățământul preuniversitar și copiii care sunt la grădiniță s-au întors astăzi la ore și au început cursurile semestrului al doilea după o săptămână de vacanță, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marina Manea, va continua triajul în unitățile de învățământ.

“Un pre-triaj se va face de către cadrele didactice. Cadrele medicale vor face triaj”, a declarat Marina Manea.

Următoarea vacanță, cea de primăvară, este în perioada 20 aprilie – 5 mai, iar vacanța de vară între 15 iunie și 15 septembrie.

Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar se încheie în data de 31 mai, iar pentru clasa a VIII-a – în data de 7 iunie.

Modificări ale structurii anului școlar

În situații deosebite, bine fundamentate, în funcție de condițiile climatice și de specificul zonei și al școlii, inspectoratele școlare județene pot aproba, la cererea conducerii unităților de învățământ, modificări ale structurii anului școlar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare.

Recuperarea cursurilor suspendate ca urmare a unor situații obiective de urgență (intemperii, epidemii, calamități naturale) nu se poate face în perioada vacanțelor școlare.

Citește și Andronescu: Cum e posibil ca un copil de ciclul primar să treacă în gimnaziu fără să știe să citească, să calculeze?

un comentariu

  1. […] Elevii din învățământul preuniversitar și copiii care sunt la grădiniță s-au întors astăzi la ore și au început cursurile semestrului al doilea după o săptămână de vacanță, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marina… Cititi mai multe aici: Elevii și preșcolarii au început azi cursurile semestrului al doilea […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here