Viorica Dăncilă o demite pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației

1

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, pe Facebook, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației. Ministrul interimar al educației va fi Daniel Breaz.

Motivul demisiei îl reprezintă declarațiile făcute de Andronescu într-o emisiune TV, conform cărora Alexandra, fata de 15 ani răpită și sechestrată după ce a plecat spre Caracal cu o mașină „la ocazie”, nu ar fi trebuit să se urce într-o mașină cu un necunoscut, susținând că pe „vremea ei” fetele erau educate de către părinți să nu se urce cu străini în mașină.

În urma acestei declarații, Dăncilă a decis să o demită din funcția de ministru al Educației

„Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here