Vineri toți elevii și preșcolarii stau acasă

0

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți, că vineri toate școlile din București vor fi închise.

„În urma discuțiilor avute cu reprezentanții ANM, care ne-au anunțat că vremea se va înrăutăți semnificativ și că va ninge în continuare toată săptămâna, dar că vineri vântul se va intensifica și ninsoarea va fi mai abundentă, am decis că, pentru siguranța copiilor noștri, cursurile în unitățile de învățământ de stat din Capitală să fie suspendate pentru data de 23 martie.

Este o decizie responsabilă, pe care mi-o asum în calitate de primar general, din dorința de a nu-i expune pe copii unor fenomene meteo extreme”, a transmis Gabriela Firea.

Edilul a luat hotărârea după ce a analizat împreună cu prefectul Capitalei, Adrian Petcu, cu reprezentanții ANM București-Ilfov și inspectorul general al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Ionel Florian Lixandru, ultimele informații emise de meteorologi, care anunță ninsori și intensificări ale vântului în București.

Trebuie precizat că informarea meteo de vreme deosebit de rece valabilă în toată țară a intrat în vigoare marți la ora 15:00, dar expiră joi, 22 martie, la ora 10:00.

Simulările pentru Bacalaureat se termină joi, aceasta putând fi o explicație pentru faptul că școlile și liceele vor fi închise doar vineri.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here