Vești pentru studenți: bursă pe timp de vară, dar gratuitate CFR limitată

0
Vești-pentru-studenți-bursă-pe-timp-de-vară-dar-gratuitate-CFR-limitată

Marți, 16 mai 2017,  a fost aprobat un amendament potrivit căruia studenţii primesc bursă şi în perioada vacanţei de vară.

În cadrul şedinţei de plen de marţi, deputații au acceptat un amendament al PNL potrivit căruia studenţii primesc bursă şi în perioada vacanţei de vară, în cuantum de 201 lei, pentru eforturile depuse şi protecţia socială a acestora. Această decizie a avut în vedere că în vacanță sunt foarte multe activități extracurriculare. De asemenea, bursele de vară au fost aprobate și ca urmare a discuțiilor avute cu organizațiile studențești.

Gratuitatea CFR

Totuși, plenul a respins însă amendamentul care prevedea ca gratuitatea pe transportul feroviar să se acorde studenţilor indiferent de vârstă. Astfel, de gratuitatea CFR beneficiază doar studenții cu vârsta de pănâ la 35 de ani.

Citește și: Universitatea din București anunţă locurile la buget disponibile pentru anul universitar 2017

Despre decizia din 16 mai 2017

Deputații au votat un amendament depus la Ordonanța de Guvern care prevede creșteri cu 20% a salariilor anumitor categorii de personal.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, în vederea majorării salariilor pentru unele categorii de personal din sistemul bugetar, majorării burselor studenţilor, majorării pensiilor prin creşterea valorii punctului de pensie, majorării indemnizaţiei sociale pentru pensionari, precum şi pentru asigurarea gratuităţii transportului pe calea ferată pentru studenţi.

OUG 2/2017 fost adoptat cu 232 voturi „pentru”, 21 voturi „împotrivă” şi o abţinere de Camera Deputaţilor.

Sursă foto: www.romaniatv.net

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here