Valentin Popa: „Mi-aș dori o dublare a învătământului dual”

0

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat vineri, la Deva, că şi-ar dori ca numărul claselor din învăţământul profesional de tip dual să se dubleze în viitorul an şcolar, el apreciind că acest sistem de studiu vine atât în ajutorul tinerilor, dar şi în cel al angajatorilor.

“Din câte îmi amintesc eu avem ceva mai mult de 100 de clase în sistemul dual şi aş dori să avem în următorul cel puţin de două ori mai multe. În momentul de faţă, sigur, încă se mai perfectează acorduri între unităţile şcolare şi angajatori. Cred că vor fi chiar mai multe de atât, sunt clase cu adevărat utile pentru mediul economic şi pentru tinerii noştri care vor învăţa o meserie şi vor avea şi un loc de muncă aproape garantat”, a spus, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei.

El a precizat că nu poate exista o garanţie a faptului că viitorii absolvenţi de învăţământ dual îşi vor găsi, cu toţii, un loc de muncă, dar a menţionat că angajatorii vor avea la dispoziţie o resursă umană adaptată nevoilor pieţei muncii.

Citește și Valentin Popa: Voi continua să susțin universitățile prin demersuri ferme de creștere a bugetelor educației

Ministrul a mai spus că şi întreprinderile cu capital de stat vor trebui să-şi construiască bugetele pentru a putea susţine şi clase în sistem dual, în ideea de a-şi asigura viitorul personal calificat.

Ministrul Educaţiei s-a întâlnit vineri, la Deva, cu directorii şcolilor din judeţul Hunedoara, cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi cu cei ai sindicatelor, prilej cu care au fost abordate mai multe teme din învăţământ.

Sursa: AGERPRES

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here