Directoarea Liceului de Artă din Focşani a demisionat, în urma imaginilor în care ar apărea în ipostaze intime alături de un elev

0

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea a început o anchetă după ce în mediul virtual au fost publicate fotografii în care ar apărea în ipostaze intime directoarea Liceului de Arte din Focşani, profesoara Diana Rozalia Tăicuţu, şi un elev de 18 ani. Directorul liceului şi-a dat demisia, luni dimineaţă.

Conducerea ISJ Vrancea a transmis luni dimineaţă că s-a autosesizat după ce pe internet au apărut fotografii în care ar fi directorul Liceului de Arte din Focşani, alături de un elev. Într-una dintre imaginile care au fost publicate în week-end pot fi observaţi o femeie alături de un bărbat, îmbrăţişaţi, iar în alta apar dezbrăcându-se.

Potrivit Adevărul.ro, profesoara a cerut retragerea tuturor imaginilor publicate în mediul virtual și preluate de presa locală, amenințând cu acționarea în judecată.

„Viaţa mea intimă şi privată nu poate deveni subiect de presă doar pentru a-i folosi fostului meu soţ în procesul de divorţ. Vă rog să retrageți imaginile pentru care am formulat plângere penală împotriva fostului meu soţ. De asemenea, nici dacă în viaţa mea privată de persoană desparţită în fapt de soțul meu ar interveni o relație cu un adult în varstă de 20 de ani, adica mai tânăr cu 14 ani decât mine, nu aş permite nimănui să îmi vatăme viaţa personală pentru un astfel de lucru. De aceea, în numele respectului pe care vi-l port ca publicaţie serioasă vă rog să retrageţi imaginile”, a transmis profesoara unei publicații locale.

„În data de 14.05.2018, va fi constituită, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean  Vrancea o comisie care va demara procedura de cercetare privind cele semnalate în articolul de presă. În funcţie de concluziile acestei acţiuni, de gradul în care faptele se confirmă şi de gravitatea acestora, Inspectorul Şcolar Judeţean Vrancea va decide în consecinţă, respectând întocmai prevederile stipulate în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar, precum şi cele din Legea Educaţiei Naţionale, cu modificările şi completările ulterioare”,  transmit reprezentanţii ISJ Vrancea.

Luni dimineaţă, profesoara Tăicuţu Diana Rozalia, director al Liceului de Arte din Focşani, şi-a înaintat demisia din funcţie.

Sursa Digi24

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here