USR acuză presiuni la CNATDCU pentru nediscutarea tezei de doctorat a lui Lucian Bode

2
Ligia Deca

USR îi reproşează ministrului Educaţiei, Ligia Deca, faptul că prin prezenţa sa la şedinţa CNATDCU a încercat intimidarea membrilor acestuia, astfel încât să nu verifice teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode.

„USR condamnă prezenţa ministrului Educaţiei, Ligia Deca, şi a secretarului de stat pentru învăţământ superior, Gigel Paraschiv, la şedinţa de ieri a CNATDCU prin care s-a încercat intimidarea membrilor Consiliului de a nu verifica teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode. Gestul ministrului Educaţiei de a împiedica o instituţie a statului român să-şi îndeplinească atribuţiile este ruşinos şi de neacceptat, în condiţiile în care CNATDCU a primit două sesizări privind posibilul plagiat în teza de doctorat a lui Lucian Bode”, se arată într-un comunicat al Uniunii Salvaţi România.

USR reiterează invitaţia către ministrul Educaţiei de veni în Parlament şi a prezenta planurile pentru viitorul sistemului de învăţământ, în condiţiile în care a trecut o lună de când a fost solicitată prezenţa sa la o audiere în comisiile reunite de Educaţie.

„Cum să te duci tu, ministru, să te foloseşti de poziţia ta de ministru al Educaţiei, ca să blochezi să nu fie analizată teza de doctorat a unui coleg în Guvern şi partid? Invocând motive şi chichiţe procedurale, exact pe metoda Cîmpeanu sau Iordache în trecutul nu chiar îndepărtat. Chiar nu vezi niciun conflict flagrant de interese şi de bun-simţ? Nu aşa se operaţionalizează ‘România Educată în literă şi în spirit’, doamna ministru”, a afirmat senatorul USR Ştefan Pălărie.

Vezi și Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca trimis la CNATDCU teza de doctorat a lui Lucian Bode

Conform USR, „astfel de gesturi” ale noului ministru al Educaţiei sunt „cu atât mai ruşinoase” cu cât Ligia Deca „a promis o schimbare de atitudine faţă de furtul” în mediul academic.

„Ministerul Educaţiei face scut în jurul plagiatului lui Bode. Nu permite CNATDCU să îşi facă treaba şi să analizeze teza ministrului de Interne. Atitudinea doamnei Deca nu lasă loc de interpretări, pur şi simplu a dat cinstea şcolii româneşti pentru a apăra ruşinea lui Lucian Bode, exact ca şi Sorin Cîmpeanu înaintea ei. Din proiectul România Educată nu a mai rămas nimic, nici măcar numele!”, a susţinut senatoarea USR Silvia Dinică.

2 comentarii

  1. […] USR îi reproşează ministrului Educaţiei, Ligia Deca, faptul că prin prezenţa sa la şedinţa CNATDCU a încercat intimidarea membrilor acestuia, astfel încât să nu verifice teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode. „USR condamnă prezenţa ministrului Educaţiei, Ligia Deca, şi a secretarului de… Cititi mai multe aici: USR acuză presiuni la CNATDCU pentru nediscutarea tezei de doctorat a lui Lucian Bode […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here