Campania #SigurantaOnline – copiii îşi pot testa abilitatea de a reacţiona corect la ameninţările din online

1
siguranta online
siguranta online

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), Poliţia Română, Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi Microsoft au lansat, cu ocazia Lunii Europene a Securităţii Cibernetice (European Cybersecurity Month) 2022, o nouă componentă educaţională din campania #SigurantaOnline, dedicată copiilor.

Campania este disponibilă pe site-ul sigurantaonline.ro.

„Alături de Ambasada Elveţiei în România şi Swiss WebAcademy, partenerii din campania #SigurantaOnline pun la dispoziţia copiilor, a părinţilor şi a profesorilor două broşuri cu benzi desenate, în limba română, care prezintă întâmplări inspirate din situaţii reale din mediul online şi îi învaţă cum să se protejeze de ameninţări. Benzile desenate pot fi descărcate şi distribuite către cei interesaţi, dar pot fi totodată accesate şi citite online, direct de pe site. Cu această ocazie, #SigurantaOnline a lansat un quiz interactiv cu ajutorul căruia copiii îşi pot testa abilitatea de a reacţiona corect la ameninţările ce îi vizează şi pot dobândi informaţii necesare protecţiei pe internet. Echipa #SigurantaOnline, alături de Excelenţa Sa Arthur Mattli, Ambasadorul Elveţiei în România, şi SwissWebAcademy, au susţinut o serie de workshop-uri în şcoli din Bucureşti, pentru aproximativ 200 de elevi care au avut prilejul să afle de la iniţiatorii campaniei cele mai importante aspecte privind navigarea în siguranţă în mediul online şi să testeze în premieră quiz-ul. Copii au primit la final premii din partea organizatorilor, dar şi cele două broşuri cu benzi desenate, „Poveşti cotidiene digitale” şi „Întâmplări de pe net””, se menţionează în comunicat.

Datele UNICEF relevă faptul că, în 83% dintre ţări, platformele online au fost mijloacele cele mai utilizate de instituţiile publice pentru a oferi educaţie, în timp ce şcolile au avut activitatea suspendată pe perioada pandemiei.

Campania de educaţie digitală a tinerilor este menită să ofere cele mai bune practici de securitate cibernetică, prin accesarea platformei sigurantaonline.ro, pentru a evita ca aceştia să devină victime ale fraudelor informatice, ale pornografiei infantile sau ale atacurilor de tip malware.

Vezi și Efectele școlii online asupra tinerilor: cei mai afectați pe zona educațională vor fi copiii din clasele I-VI, ceilalți vor suferi mai mult psiho-emoțional

În prezent, România se clasează în topul ţărilor europene cu cele mai bune şi rapide conexiuni de Internet, potrivit rapoartelor privind Indicele Economiei şi Societăţii Digitale (DESI), dar cu un nivel scăzut al educaţiei digitale.

un comentariu

  1. […] Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), Poliţia Română, Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi Microsoft au lansat, cu ocazia Lunii Europene a Securităţii Cibernetice (European Cybersecurity Month) 2022, o nouă componentă educaţională din campania #SigurantaOnline, dedicată copiilor. Campania este disponibilă pe site-ul sigurantaonline.ro. „Alături de… Cititi mai multe aici: Campania #SigurantaOnline – copiii îşi pot testa abilitatea de a reacţiona corect la ameninţă… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here