În următoarele zile elevii de clasa a V-a ar putea avea manuale pe bănci

0
manualor-manualele-manuale

Elevii de clasa a V-a vor primi varianta tipărită a manualelor școlare, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Educației, Liviu Pop. 

„Cei de clasa a V-a au o parte dintre manuale. Așa cum am spus, în momentul de față au manualele pe format electronic, pe manuale.edu.ro, sunt manualele de o săptămână încărcate. S-a finalizat săptămâna aceasta comanda de fiecare unitate școlară. În termen de câteva zile, fiecare editură va livra către unitatea școlară manualul pe forma letrică. In rest, profesorii, părinții, elevii pot să folosească de pe platforma manuale.edu.ro manualele în format electronic PDF și digital”, a răspuns Pop, întrebat de jurnaliști, cu prilejul participării sale la un workshop, când vor avea elevii de clasa a V-a manuale pe bănci, potrivit Portal Învățământ.ro.

Citește și: Primul proiect de învăţământ dual universitar din țară, implementat la ULBS după model german

Ministrul a spus că între timp poate fi folosit compendiul realizat de minister.

„Sunt chestiuni de zile, cinci, șapte, zece zile. E mai puțin important, pentru că deja există manualul pe format electronic și în același timp au și compendiu (…). Avem opt săptămâni materiile acoperite prin compendiul pe care l-am finalizat la inceput de an școlar”, a declarat Liviu Pop.
Pentru manualele de clasa a V-a, Ministerul Educației a alocat un buget de 25 de milioane de lei, iar pentru retipărirea manualelor pentru alte clase se vor cheltui 15-17 milioane de lei.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here