Reșița: întâlnire cu agenții economici locali, potențiali parteneri pentru învățământul dual

0
invatamant-profesional-senat-parteneriat-învățământ-companii-dual

Primăria Reşiţa a organizat o întâlnire cu agenţii economici din municipiu în vederea obținerii unor parteneriate pentru învăţământului dual pentru următorul al școlar.

„Am avut o întâlnire cu agenţii economici din oraş, pentru că, după ce am demarat primul an de şcoală duală, au început să vină alţi agenţi economici interesaţi. Există anumite rezerve, totuşi, anumite reticenţe, există anumite temeri, pentru că oamenii nu ştiu cum decurg lucrurile. De aceea şi organizăm aceste întâlniri, pentru a-i lămuri asupra situaţiei. M-am bucurat că i-am avut alături de noi şi pe cei de la combinatul siderurgic TMK, deoarece, sunt convins că anul viitor vom avea o clasă doar pentru ei. Targetul meu personal este ca anul viitor să dublez numărul elevilor. În urma discuţiilor s-a constatat că mai sunt lucruri de lămurit între profesori şi tutori, pentru a se lucra concertat, aşa cum se face şi la Braşov“, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa, potrivit Agerpres.

Citește și: În următoarele zile elevii de clasa a V-a ar putea avea manuale pe bănci

Edilul consideră că în momentul în care în oraș va avea o școală profesională bună, vor apărea și investitorii. Potrivit acestuia, implicarea agenţilor economici în acest demers, prin care se corelează cererea de pe piaţa muncii cu oferta educaţională, este esenţială pentru comunitate, dar şi pentru tinerii care doresc să îşi dezvolte o carieră profesională atractivă şi viabilă.

În luna septembrie a anului trecut, Primăria Reşiţa, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin au pus bazele învăţământului şcolar profesional în sistem dual în liceele reşiţene. În prezent, aici sunt înscrişi 132 de elevi, pentru 11 calificări profesionale şi 13 agenţi economici parteneri.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here