Primul proiect de învăţământ dual universitar din țară, implementat la ULBS după model german

1
universitatea_lucian_blaga_sibiu-invatamnat-dual-universitar

Douăzeci de studenți de la Facultatea de Inginerie din Sibiu din cadrul Universității „Lucian Blaga” (ULBS), specializarea Mecatronică, vor învăța în regim dual, după model german, implementat în premieră într-o universitate din țara noastră, în cadrul proiectului Towards responsive engineering curricula through europeanisation of dual higher education (DYNAMIC).

Obiectivul proiectului va fi atins prin introducerea unor stagii de practică de muncă productivă în companii industriale, cu o durată semnificativ mai mare decât a celor existente în forma actuală a programelor de studii inginerești vizate. Aceste stagii vor avea loc pe durata întregului an universitar.

„Este primul proiect de învățământ dual din mediul universitar, din România. Durata lui este de 3 ani, iar proiectul va demara efectiv cel mai devreme la sfârșitul anului viitor. În luna decembrie va avea loc în Germania o întâlnire pentru stabilirea efectivă a modului de implementare, fiind necesară adaptarea lui la cerințele ARACIS. În proiect vor fi implicați 20 de studenți, iar firmele partenere vor asigura module de practică specifice”, se precizează într-un comunicat de presă remis de ULBS.

 

Citește și: Târg de cariere pentru elevi și studenți la Universitatea Maritimă din Constanța

Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu instituții din cinci țări: Austria, Bulgaria, Croația, Germania și România, incluzând un total de 16 parteneri, printre care Camera de Comerț și Industrie Romano-Germană (AHK România), Camera de Comerț și Industrie Bulgaro-Germană (AHK BG) și Camera Croată de Economie (CCE).

Parteneri industriali din România ai proiectului DYNAMIC sunt companiile Continental Automotive Systems Sibiu și Marquardt Schaltsysteme Sibiu. Acestea vor  organiza stagiile pentru studenții implicați în proiect.

Sursă foto: www.amosnews.ro

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here