University of Northampton: “Oferim automat studenților din UE burse care reprezintă o reducere de până la 30% a taxei de studiu”

1

Ca urmare a pandemiei, care s-a suprapus și cu momentul BREXIT, interesul pentru studiile în străinătate și mai ales în UK a avut de suferit. Marea Britanie, destinație de studiu preferată de tinerii români începe să se adapteze la noul context. PedagoTeca vă prezintă o serie de interviuri cu reprezentanți ai universităților din Marea Britanie, care ne vor spune cum s-au adaptat acestea la noul context, ce oferă tinerilor români și ce trebuie să facă aceștia pentru a studia în continuare la o universitate din Regatul Unit.

Interviu cu Ksenia Terekhovskaya, International Recruitment Officer, University of Northampton

Ce părere aveți despre studenții români? Cum se integrează aceștia în mediul universitar pe care îl reprezentați?

University of Northampton are o comunitate numeroasă de absolvenți români și studenți actuali și ne face plăcere să îi avem cu noi aici. Întotdeauna primim un feedback foarte bun din partea personalului academic al facultății cu privire la standardul academic al studenților români, pentru că motivați, muncitori, entuziaști și concentrați pe atingerea excelenței.

Studenții români sunt deschiși la noi experiențe, se integrează cu ușurință în mediul universitar și nu se tem să ceară ajutor dacă este vreodată necesar. Cei mai mulți dintre ei se implică activ în diverse activități cu Uniunea Studenților din Universitate, iar unii reușesc, de asemenea, să aibă locuri de muncă cu jumătate de normă, astfel încât abilitățile lor de gestionare a timpului și dedicarea sunt de invidiat. Ei știu să profite într-adevăr de experiența lor de studiu în străinătate și, până în prezent, contribuția lor la campusul din Northampton și la cultura și diversitatea comunității orașului a fost de neprețuit. Sperăm că acest lucru va continua.

Către ce domenii de studiu se îndreaptă cei mai mulți studenți români?

Cea mai mare comunitate studențească  de români de la University of Northampton se află la la Facultatea de Afaceri și Drept și la Facultatea de Arte, Știință și Tehnologie.  Domeniile de studiu includ: Contabilitate și finanțe, Afaceri, management și antreprenoriat, Publicitate și Marketing, IT, Managementul turismului internațional/Managementul evenimentelor, Gaming Design, proiectare și programare, Psihologie/Criminalistică, Investigații penale și corporative, Științe biomedicale.

Ce oportunități concrete oferă universitatea dumneavoastră studenților români?

Iata pe rând câteva dintre aceste oportunități:

1. Calitate înaltă a predării cu accent practic pe carieră

University of Northampton a obținut Gold Mark in Teaching Excellence Framework,  această distincție plasându-ne într-un grup de elită format din 42 de universități din Marea Britanie, cu cea mai înaltă notă posibilă pentru calitatea predării, experiența studenților, nivelurile de sprijin pentru studenți și rata de angajare după absolvire.

La aceasta contribuie și conexiunile nostre în diverse industrii, cu mărci globale precum Microsoft, Coca Cola, Dr Martins, Sony, Burberry, Ted Baker, Aston Martin, Mercedes, Santander, Barclaycard. Aceste legături ne ajută să realizăm colaborări pe termen lung sau mai scurt, să obținem stagii de lucru și practică pentru studenții noștri, oportunități de lucru direct în proiectele acestor companii.

De 10 ani consecutivi, Universitatea noastră oferă un record de invidiat de peste 95%, al gradului de angajare a absolvenților .

2. Facilități și laboratoare care ajută studenții să pună teoria în practică și să își dezvolte abilităile pentru cariera aleasă.

Campusul Waterside este situat în centrul orașului și este complet echipat la cel mai înalt standard. Aici utilizarea creativă a tehnologiei este ceea ce ne interesează și nu prelegerile tradiționale pentru mase mari de studenți, unde accentul este pus pe predarea teoriei. Punem accentul pe înțelegerea și aplicarea cunoștințelor prin intermediul corpului profesoral.

Investițiile în campusul universitar s-au ridicat la 330 milioane de lire sterline, oferind spații flexibile de predare și învățare, precum și facilități dedicate pentru fiecare facultate, spații de predare specializate, cum ar fi laboratoare de inginerie și biologie moleculară, ateliere de artă, design, tipografie, textile, stații grafice, studiouri de muzică, studiouri TV și radio, platforme de editare media, laboratoare de gaming, studiouri de fotografie, dotări pentru secția de criminalistică, pavilion sportiv cu laboratoare dedicate științelor sportive.

3. Poziționare: în inima Angliei

Northampton este situat în inima Angliei, la doar 1 oră de Londra, Birmingham, Oxford, Cambridge, Stratford, Warwick, deci o poziționare perfectă pentru a vizita principalele atracții din Marea Britanie și la o distanță apropiată de 5 aeroporturi internaționale principale, cu legături rutiere și feroviare către toate zonele din Marea Britanie și Europa.
Orașul în sine este un amestec de viață urbană și rurală. Este un mic oraș istoric, un loc foarte prietenos, cu o mulțime de spații verzi și un centru plin de viață, cu multe oportunități de petrecere a timpului liber pentru studenți. De asemenea, Northampton este un oraș cu o creștere rapidă datorită companiilor înființate în afara Londrei.

4. Raport excelent calitate-preț
Atât ca universitate, cât și ca oraș, Northampton face bugetele alocate pentru studiu sa fie cu adevărat investiții cu valoare adăugată. Orașul este mult mai ieftin decât celelalte locații universitare din Marea Britanie pentru cazare și costuri generale de viață.

Câteva date comparative privind costurile:

 • Activitățile de divertisment din Northampton sunt cu 41% mai ieftine decât în ​​Londra
 • Transportul în Northampton costă cu 115% mai puțin decât în ​​Londra
 • Prețurile hainelor în Northampton sunt cu 46% mai mici decât în ​​Londra
 • Chiria în Northampton este cu 61,01% mai ieftină decât în ​​Londra.
 • Facturile alimentare la Northampton sunt cu 23% mai mici decât la Londra.

Costurile generale de trai în Northampton sunt cu 50% mai mici decât în ​​Londra.

Taxele de școlarizare University of Northampton sunt accesibile în comparație cu majoritatea celorlalte universități din Marea Britanie și cu 25% mai mic decât media din Marea Britanie.

Northampton se angajează să mențină cheltuielile studenților cât mai mici posibil. Spre exemplu, biblioteca noastră și resursele de învățare sunt complet gratuite, astfel că manualele nu trebuie cumpărate. În plus suntem una dintre cele 2 universități din Anglia care oferă paticiparea în cluburi și activități sportive fără costuri pentru studenți.

5. Angajamentul față de impactul social.

Ceea ce face University of Northampton unică este că este prima universitate din Marea Britanie cu dstincție „Changemaker Campus”, fiind recunoscută pe plan internațional ca fiind universitatea numărul 1 din Marea Britanie pentru inovare socială. Prin intermediul proiectului Changemaker Hub ne asigurăm că studenții și absolvenții noștri au ocazia să își pună amprenta în programe care pot schimba lumea. Programul nostru Changemaker sprijină studenții să-și dezvolte propriile inițiative care pot rezolva probleme sociale și mondiale.

Ca urmare a Brexitului, studenții din UE nu mai sunt eligibili pentru statutul de taxă locală. Aveți o ofertă specială pentru studenții din UE sau trebuie să plătească taxe de nivel internațional?

Studenții din UE vor fi obligați să plătească taxe internaționale. Însă, taxele noastre internaționale sunt foarte accesibile comparativ cu majoritatea celorlalte universități din Marea Britanie, cu aproximativ 25% mai mici decât media din Marea Britanie. Bursele noastre internaționale sunt acum disponibile pentru studenții din UE. Astfel, oferim automat burse sub formă de reducere a taxei de școlarizare de până la 30%, pentru studenții din UE. Reducerile se aplică pentru toți cei 3 ani de studiu, iar taxa standard cu această bursă se reduce la 9.100 GBP pentru anul universitar 2021-22 (deci sub nivelul plătit de stdenții cu cetățenie britanică de 9.250 GBP).

Ce strategii ați implementat în acest an universitar, ca urmare a pandemiei?

Datorită modelului nostru de predare Active Blended Learning, Universitatea din Northampton a reușit să răspundă mai repede decât majoritatea provocărilor pandemiei COVID19.

Ne-am adaptat campusul și sălile de curs, făcând schimbările necesare pentru a menține comunitatea la un nivel înalt de siguranță. Am implementat un set complet de măsuri de distanțare socială și igienă în conformitate cu cele mai recente reglementări guvernamentale:

 • Spațiile și mobilierul din zonele de studiu comune, sălile de curs au fost reconfigurate pentru a ajuta la menținerea distanțării sociale și a permite predarea în grupuri chiar mai mici.
 • Autocolante pe podele și mobilier care indică distanța socială
 • Au fost introduses sisteme de igienizare de curățare
 • Marcaje și semnalizare în tot campusul
 • Regula acoperirii feței cu mască este în vigoare
 • Stație de igienizare a mâinilor amplasată în exteriorul și în fiecare clădire
 • Sisteme de bandă cu sens unic cu intrări și ieșiri separate
 • Am restricționat utilizarea ascensoarelor, astfel încât acestea să poată fi utilizate numai de o singură persoană la un moment dat.
 • Birourile noastre de asistență și punctele de recepție sunt dotate cu ecrane de protecție și este utilizat un sistem de ticketing pentru programări
 • Biblioteca noastră și facilitățile de studiu și lectură sunt deschise, iar studenții pot accesa materialul prin serviciul click and collect. Cărțile sunt puse în carantină pentru o perioadă, după returnare, pentru a limita riscul de infecție.
 • Studenților cazați nu li se percepe nicio taxă pentru perioada de autoizolare la sosirea lor în Marea Britanie. Facilitățile de cazare sunt prevăzute cu lenjerie de pat și alimente esențiale pe durata autoizolării, iar apartamentele sunt echipate cu ustensile de gătit, oale și cratițe și veselă și tacâmuri. De asemenea, ne asigurăm că  studenții au capacitatea de a primi alimente printr-un sistem de comandă. Acest serviciu este oferit gratuit.

Ce sfaturi îi puteți oferi unui tânăr din România care dorește să studieze în Marea Britanie și în special la instituția pe care o reprezentați?

Veniți și studiați în UK pentru că merită! Marea Britanie este lider mondial în sectorul educației. Obținerea unei diplome britanice deschide porți în toată lumea. Aici veți avea ocazia să vă faceți prieteni noi din întreaga lume, să vă faceți relații, să învățați și să experimentați noi culturi, tradiții, pe lângă faptul că veți primi cel mai bun standard de educație.
Este important să rezervați o consultație cu echipa IntegralEdu România pentru a primi cea mai potrivită ofertă educațională.

Puteți face un tur virtual pe site-ul nostru pentru a vă familiariza cu campusul universității.
De asemenea, vă puteți înscrie la sesiunile noastre de web open day sau webinare pentru a vă întâlni cu reprezentanți ai corpului profesoral și a afla mai multe despre subiectele care vp interesază.

Avem sistem de chat  „întrebați un student”, unde vă puteți conecta cu studenții actuali și puteți afla lucruri despre experiența lor la University of Northampton.

În momentul în care sunteți acceptat ca student, nu trebuie să aveți rezerve în a pune întrebări și să cereți ajutor. Avem la dispoziție un adevărat sistem de sprijin pentru studenți, de la general și academic, la sănătate și bunăstare, financiar și social. Aveți  încredere în voi și comunicați în permanență cu noi. Vizualizați-vă obiectivele și dacă sunteți motivați, University of Northampton vă va ajuta să le atingeți!
Nu uitați să vă explorați hobby-urile în timpul liber, alăturându-vă cluburilor sportive din universitate. La University of Northampton avem în jur de 30 de cluburi sportive și echipe competitive și în jur de 50 de cluburi recreative din unde puteți alege.

Mai multe detalii despre studiile în Marea Britanie veți putea afla în cadrul târgului virutal educațional World Education Fair 18 februarie. Înscrierile și participarea se fac online aici

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here