Burse pentru europeni la Brunel University London și taxe de studiu la fel ca pentru cetățenii din Marea Britanie

2
Brunel University London

Ca urmare a pandemiei, care s-a suprapus și cu momentul BREXIT, interesul pentru studiile în străinătate și mai ales în UK a avut de suferit. Marea Britanie, destinație de studiu preferată de tinerii români începe să se adapteze la noul context. PedagoTeca vă prezintă o serie de interviuri cu reprezentanți ai universităților din Marea Britanie, care ne vor spune cum s-au adaptat acestea la noul context, ce oferă tinerilor români și ce trebuie să facă aceștia pentru a studia în continuare la o universitate din Regatul Unit.

Interviu cu Karen Arnold, International Recruitment Manager, Brunel University London

Ce părere aveți despre studenții români? Cum se integrează aceștia în mediul universitar pe care îl reprezentați?

La Universitatea Brunel din Londra studiază aproximativ 14,000 de studenți. Dintre aceștia  20% sunt din afara UK, studenții români fiind parte integrată a comunității noastre.

În cadrul universității avem peste 150 de cluburi și asociații diferite care ajută la integrarea în mediul univeristar. Avem chiar și o asociație românească unde aceștia se pot înscrie.

Către ce domenii de studiu se îndreaptă cei mai mulți studenți români?

La Universitatea Brunel din Londra avem multe domenii de studiu, iar interesele se schimbă de la an la an. În general, studenții români aleg Afaceri & Management, Informatică, Psihologie, Drept, Film&TV, Inginerie Mecanică, Design de Jocuri și Științe biomedicale.

Ce oportunități concrete oferă universitatea dumneavoastră studenților români?

Universitatea dispune de un campus care oferă tot ce ar putea avea nevoie studenții, de la săli de sport, centru de arte, asociații studențești, locuri de rugăciune sau cazare, toate în centrul Londrei.

Studenții vor învăța să facă față lumii reale. Predarea noastră are la bază cercetări internaționale și este pusă în practică de către experți. Aceștia folosesc în actul de predare cele mai bune echipamente, pentru a avea o experiență cât mai apropiată de activitățile de la locul de muncă.

De asemenea, studenții beneficiază de sprijin și de sfaturi în cadrul centrului nostru de dezvoltare profesională, care pregătesc pentru ceea ce va urma când se vor confrunta cu piața muncii.

Ca urmare a Brexitului, studenții din UE nu mai sunt eligibili pentru statutul de taxă locală. Aveți o ofertă specială pentru studenții din UE sau trebuie să plătească taxe de nivel internațional?

Pentru înscrierea în anul universitar 2021/22, studenții eligibili din UE vor avea aceleași taxe de școlarizare ca studenții din Regatul Unit. Facem acest lucru pentru a sprijini studenții din UE în această perioadă de tranziție. În plus, acestea vor fi menținute la același nivel pe toată perioada de studiu. Taxele UE pentru 2022 nu sunt încă stabilite.

Taxa de studiu pentru licență atât pentru studenții din Marea Britanie, cât și pentru cei din Europa pentru anul 2021 este de 9,250 lire sterline. De asemenea, taxa pentru programele postuniversitare variază între 8,485 – 10,750 lire sterline.

Din păcate, nu oferim burse complete, dar studenții români pot să acceseze o bursă din programul nostru „Scholarships and Bursaries | Brunel University London”.

Brunel University London
Brunel University London

 

Ce strategii ați implementat în acest an universitar, ca urmare a pandemiei?

În cadrul universității am luat o serie de decizii și am făcut multe schimbări pentru a ne adapta la situația actuală. Ne-am asigurat că studenții noștri pot începe și pot continua studiile indiferent de restricțiile impuse de pandemia Covid-19.

Ce sfaturi îi puteți oferi unui tânăr din România care dorește să studieze în Marea Britanie și în special la instituția pe care o reprezentați?

Totul ține de opțiunile personale. Însă, recomandarea noastră este să ia în calcul trei aspecte atunci când aleg să studieze la o anumită universitate.

1. Locația (studenții pot alege să studieze într-un oraș sau într-o zonă rurală)
2. Mediul (aceștia pot alege, de exemplu, o universitate care oferă cazare în campus). De asemenea, trebuie ca studenții să ia în calcul și măsurile de sprijin pe care le oferă universitățile
3. Cursurile (studenții pot alege să învețe ceva nou sau pot opta pentru îmbunățățirea și dezvoltarea unei pasiuni existente)

Brunel University London
Brunel University London

Pentru a simplifica procesul de alegere, îi sfătuim pe viitorii studenți să participe la evenimentele online și la zilele porților deschise ale universităților pentru a obține mai multe informații.

La Brunel, tinerii interesați pot cere informații despre cursuri, pot face turul virtual al campusului și pot afla mai multe informații despre viața la Brunel accesând:  https://www.brunel.ac.uk/study/on-demand.

Mai multe detalii despre studiile în Marea Britanie veți putea afla în cadrul târgului virutal educațional World Education Fair 18 februarie. Înscrierile și participarea se fac online aici

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here