Tinerii din România sunt printre cei mai populari stundenți la University of Central Lancashire

0
University of Central Lancashire

Ca urmare a pandemiei, care s-a suprapus și cu momentul BREXIT, interesul pentru studiile în străinătate și mai ales în UK a avut de suferit. Marea Britanie, destinație de studiu preferată de tinerii români începe să se adapteze la noul context. PedagoTeca vă prezintă o serie de interviuri cu reprezentanți ai universităților din Marea Britanie, care ne vor spune cum s-au adaptat acestea la noul context, ce oferă tinerilor români și ce trebuie să facă aceștia pentru a studia în continuare la o universitate din Regatul Unit.

Interviu cu Tom Williams,  International Officer, University of Central Lancashire

Ce părere aveți despre studenții români? Cum se integrează aceștia în mediul universitar pe care îl reprezentați?

Studenții români vorbesc limba engleză foarte bine, sunt prietenoși și au în permanență dorința de a experimenta lucruri noi. Toate acestea îi fac să fie printre cei mai populari studenți de la University of Central Lancashire.

University of Central Lancashire are sediul în Preston, Lancashire, iar localnicii sunt cunoscuți pentru spiritul lor cald și prietenos, calități pe care le putem vedea și la studenții români, motiv pentru care ei se adaptează atât de bine aici.

Către ce domenii de studiu se îndreaptă cei mai mulți studenți români?

Deși este dificil să nominalizezi un anumit domeniu, cele mai populare cursuri printre studenții români sunt limbile străine, cursurile de business și arhitectura. De asemenea, ingineria se bucură de un real interes din partea studenților, dar asta probabil și datorită noului nostru centru de inovare în inginerie în care s-au investit peste 40 de milioane de lire sterline.

De asemenea, universitatea noastră permite reaizarea unui mix de discipline. Spre exepmplu, un student care a fost foarte interesat de actorie și de muzică, astfel încât le-a îmbinat.

Ce oportunități concrete oferă universitatea dumneavoastră studenților români?

Noi privim spre viitor și ne dorim să modelăm cariere prin educație. Investim masiv în serviciile de care beneficiază studenții noștri și ne asigurăm că toate cursurile oferă oportunități de angajare la final. Acest lucru, combinat cu stilul nostru practic de învățare, garantează că, după absolvire, studenții sunt gata să-și înceapă cariera. De aceea, 95% dintre studenții noștri se angajează în 6 luni de la absolvire sau continuă studiile mai departe.

Ca urmare a Brexitului, studenții din UE nu mai sunt eligibili pentru statutul de taxă locală. Aveți o ofertă specială pentru studenții din UE sau trebuie să plătească taxe de nivel internațional?

Deși se pare că în prezent se aplică taxe internaționale studenților din UE, noi oferim un pachet de burse. Astfel, studenții din UE pot ajunge să plătească chiar mai puțin decât înainte.

De exemplu, taxele noastre sunt de 13,000 £ pe an pentru licență. Dacă scădem Bursa noastră internațională (£ 1,000) și Bursa noastră de excelență (£ 3,000) taxele sunt egale cu 9,000 £ pe an, costul fiind, iată, mai mic ca înainte de Brexit.

„The International Bursary” este oferită tuturor studenților internaționali, iar ”Excellence Scholarship”  necesită minum nota 9 la Bacalaureat. În plus, mai avem și alte burse.

Ce strategii ați implementat în acest an universitar, ca urmare a pandemiei?

La începutul pandemiei am mers pe varianta de învățare mixtă, oferind cursuri cu prezență fizică și prelegeri susținute în online. Cu toate acestea, când guvernul britanic a consolidat restricțiile, am intrat pe deplin în online, cu excepția unor cursuri medicale care erau scutite.

Ne-am asigurat că toți studenții au acces la tehnologie. De asemenea, am avut grijă ca în campusurile și cazările noastre să se respecte reglementările de igienă și siguranță Covid. Am oferit chiar și mese zilnice în campus pentru acei studenți care au rămas și nu s-au întors acasă.

Ce sfaturi îi puteți oferi unui tânăr din România care dorește să studieze în Marea Britanie și în special la instituția pe care o reprezentați?

Ca reprezentant as putea da multe sfaturi, dar este mai important ca acestea să vină din partea studenților noștri internaționali. Când le pun această întrebare, ei răspund la fel: ieșiți din zona de confort și veți culege recompensele.

Este important să știe că nu sunt singuri, mulți studenți din toate colțurile lumii trăiesc această experiența universitară de la Lancashire în fiecare an. Nu uitați să vă distrați, să învățați lucruri noi, să încercați experiențe noi și să deveniți parte a familiei University of Central Lancashire. Suntem încântați să vă primim!

Mai multe detalii despre studiile în Marea Britanie veți putea afla în cadrul târgului virutal educațional World Education Fair 18 februarie. Înscrierile și participarea se fac online aici

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here