De Montfort University: “Cele mai populare domenii alese de români sunt: business, drept, artă-design și științe sociale”

3

Ca urmare a pandemiei, care s-a suprapus și cu momentul BREXIT, interesul pentru studiile în străinătate și mai ales în UK a avut de suferit. Marea Britanie, destinație de studiu preferată de tinerii români începe să se adapteze la noul context. PedagoTeca vă prezintă o serie de interviuri cu reprezentanți ai universităților din Marea Britanie, care ne vor spune cum s-au adaptat acestea la noul context, ce oferă tinerilor români și ce trebuie să facă aceștia pentru a studia în continuare la o universitate din Regatul Unit.

Interviu cu Michael Siwarga, International Recruitment Officer, De Montfort University

Ce părere aveți despre studenții români? Cum se integrează aceștia în mediul universitar pe care îl reprezentați?

Studenții românii sunt unii dintre cei mai talentați și ambițioși studenți care ne trec pragul. Se integrează foarte ușor în comunitate și sunt, de asemenea, activi în cadrul asociațiilor și societăților studențești.

Către ce domenii de studiu se îndreaptă cei mai mulți studenți români?

Printre cele mai populare cursuri pe care le aleg studenții români sunt cele de business, cursurile de drept, artă și design și științe sociale.

Ce oportunități concrete oferă universitatea dumneavoastră studenților români?

Universitatea noastră a dezvoltat un program intitulat DMU Global prin care studenții pot avea o experiență internatională, în cadrul căruia să-și îmbogățească studiile, să-și lărgească orizonturile culturale și să dezvolte abilități cheie evaluate de angajatori.

Studenții noștri pot opta pentru experiențe de studiu internaționale conduse de un profesor, unde pot studia timp de un an la una dintre instituțiile partenere ale De Montfort University Leicester (Europa, America de Nord sau Asia), fie pot benefciia de oportunități de angajare în afara țării.

Ca urmare a Brexitului, studenții din UE nu mai sunt eligibili pentru statutul de taxă locală. Aveți o ofertă specială pentru studenții din UE sau trebuie să plătească taxe de nivel internațional?

Universitatea noastră cunoaște provocările pe care Brexit-ul le gnerează pentru tinerii din UE. Astfel, pentru studenții români care încep cursurile de licență în anul universitar 2021/22 există o reducere a taxelor care va fi aplicată pentru a alinia taxele studenților din UE la cele plătite de cei din Marea Britanie.

Pentru 2021/22, taxele de școlarizare ale studenților internaționali vor varia de la 14.250 de lire sterline la 14.750 de lire sterline. Cu toate acestea, studenții din UE (inclusiv studenții români) vor primi o „bursă de tranziție” pentru a aduce taxele UE în zona cu taxelor plătite de studenții din Marea Britanie (9250 de lire sterline per an).

Ce strategii ați implementat în acest an universitar, ca urmare a pandemiei?

Siguranța studenților, a personalului și a vizitatorilor este prioritatea noastră. Pentru a evita și a gestiona mai ușor eventualele cazuri avem în permanență în vedere dezinfectarea, ventilația, distanțarea socială și utilizarea măștilor. În plus, le oferim studenților și personalului posibilitatea să-și facă teste rapide pentru depistarea infecției cu virusul COVID-19.

Totodată, în acest an, mare parte din activitățile universitare s-au mutat în online, însă acestea rămân echivalente cu cele care s-ar fi desfășurat într-un an normal.

Ce sfaturi îi puteți oferi unui tânăr din România care dorește să studieze în Marea Britanie și în special la instituția pe care o reprezentați?

Sfătuim tinerii care vor să studieze în cadrul universității noastre să contacteze un reprezentant universitar pentru a obține mai multe informații despre universitate, despre cursurile noastre și despre oportunitățile oferite la De Montfort University. Suntem întotdeauna bucuroși să vă ajutăm!

Universitatea De Montfort este o alegere perfectă pentru tinerii preocupați cu adevărat de viitorul lor. De Montfort University este printre primele 20 universități din țară atunci când vorbim de absolvenți care își găsesc locuri de muncă.

Mai multe detalii despre studiile în Marea Britanie veți putea afla în cadrul târgului virutal educațional World Education Fair 18 februarie. Înscrierile și participarea se fac online aici

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here