Vrei să mergi la studii în Europa? Vezi ce oferă universitățile din Marea Britanie, Olanda, Germania, Elveția, Franța sau Italia

1
studii_marea_britanie-străinătate

În perioada 24-26 septembrie are loc cel mai important târg educațional din această toamnă: World Education Fair. În București este programat pentru 24, în Constanța are loc pe 25 și în Brăila 26 septembrie. Astfel, tinerii interesați de studii și tabere în afara României sunt așteptați sâmbătă, la hotel Radisson Blu din București pentru a discuta cu reprezentanți ai peste 50 instituții de învățământ din străinătate.

Universități și licee din Marea Britanie, Olanda, Germania, Elveția, Franța, Italia și alte 5 țări vor fi prezente la București pentru a-și prezenta oferta educațională tinerilor din România.

”Destinația cea mai căutată de tinerii români pentru studii în străinătate este Olanda. Universitățile din Olanda sunt foarte ofertante pentru studenții străini. Pe lângă nenumăratele programe în limba, engleza, taxele de școlarizare sunt foarte accesibile.

Vorbim de 2200 euro pe an, pentru primul an taxa fiind redusa la jumătate. Pe lângă asta, în Olanda există variante de împrumut și granturi care pot acoperi și costurile de trai. Programele de studiu sunt și ele extrem de variate și conectate la ce înseamnă cerințele actuale din piața muncii. Domeniile generice ca inginerie, computer science business, psihologie sunt la mare căutare printre tinerii români. Dar Olanda, prin sistemul educațional, vine și cu discipline mai aplicate cum ar fi management în domeniul ospitalității, management sportiv sau management în industria de gaming și entertainment” declară Ana Papp, business development manager, IntegralEdu.

Vezi și 5 lucruri pe care mi-aș fi dorit să le știu înainte de a mă muta la studii în Olanda

Olanda și Marea Britanie – destinații favorite pentru tinerii români

După Olanda, Marea Britanie se află pe locul al doilea ca destinație de studiu preferata de tinerii romani, urmata de Germania, Italia, Danemarca si SUA. In topul domeniilor de studiu Computer Science se afla pe primul loc, urmat de economie si afaceri, arta si design, inginerie, drept, psihologie, turism, politica si relații internaționale.

”În ciuda Brexitului, Marea Britanie se menține pe locul al doilea ca destinație educațională. Pentru Marea Britanie interesul este constant ridicat și pe zona studiilor liceale. Liceele britanice continuă să ofere burse academice și pentru performanța sportivă sau artistică, iar cuantumul acestora poate reduce și jumătate din taxa de școlarizare. De-a lungul anilor, în calitate de consultanți educaționali, am observat că din ce în ce mai multe familii tind să-și trimită copiii la studii în străinătate de la vârste din ce în ce mai mici. De exemplu, începând de la gimnaziu, pentru a se putea adapta mai ușor la studiile liceale si, mai apoi, la cele universitare” declară Ana Papp.

Teste de orientare profesională la World Education Fair

La World Education Fair, familiile își vor vor putea programa copiii la teste de orientare profesională, începând cu vârsta de 14 ani. Vor putea consulta și ofertele de tabere pentru vacanțele următoare.

”Cererea pentru taberele educaționale s-a triplat anul acesta față de anul trecut. Tinerii pot experimenta vacanțe de neuitat axate pe ski sau snowboarding în Germania sau Elveția sau pot alege zone exclusiviste ca Dubai, Singapore sau Mauritius, unde își pot perfecționa limba engleza și pot dobândi abilități de leadership și public speaking, bucurându-se în același timp de cultura locală. Dacă vorbim despre costuri, acestea încep de la 900 de euro pentru tabere de o săptămână în Germania și pot ajunge și până la 4500 lire sterline pentru un internship de 10 zile în Londra, cu specialiști din diferite domenii. Costurile includ cursul, pensiune completă și programe recreative” spune Ana Papp.

Citește despre Trei lucruri pe care le-am învățat de când m-am mutat la studii în Olanda

Bursele pentru nivel universitar și tabere cu reduceri de 20%

La Word Education Fair părinții și copiii pot discuta direct cu reprezentanții instituțiilor de învățământ despre ofertele educaționale și despre bursele care pot fi accesate atât la nivel universitar, car și pentru licee. Vor putea fi consultate și ofertele speciale la taberele educaționale, unele dintre ele având reduceri de pana la 20% pentru înscrieri pe durata târgului.

un comentariu

  1. […] În perioada 24-26 septembrie are loc cel mai important târg educațional din această toamnă. În București este programat pentru 24, în Constanța are loc pe 25 și în Brăila 26 septembrie. Astfel, tinerii interesați de studii și tabere în afara României sunt așteptați sâmbătă, la… Cititi mai multe aici: Vrei să mergi la studii în Europa? Vezi ce oferă universitățile din Marea Britanie, Olanda, Ger… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here