Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava a primit titlul de “Grad de încredere ridicat”

0
universitatea-stefa-cel-mare-suceava-inventii-brevete-osim-mame

Universităţii ”Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) i s-a acordat, vineri, certificatul “Grad de încredere ridicat”, cea mai înaltă recunoaştere acordată unei universităţi în sistemul naţional de învăţământ.

Distincţia a fost oferită rectorului instituţiei, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, de către preşedintele ARACIS, prof. univ. dr. Iordan Petrescu, în cadrul festivităţii de aniversare a 30 de ani de la înfiinţarea universităţii sucevene.

USV a obţinut acest calificativ în vara anului trecut după ce, în anii 2008 şi 2013, a primit acelaşi calificativ în urma evaluării instituţionale efectuate de comisiile ARACIS.

“Universitatea oferă programe de studiu în şase domenii fundamentale, dovedind că este o universitate comprehensivă în absolut tot panelul de specializări. La momentul evaluării, USV avea 54 de programe de licenţă distribuite în 32 de domenii de licenţă şi 49 de programe de masterat distribuite pe 23 de domenii. Este una dintre universităţile care acoperă un domeniu foarte larg, de la medicină, inginerie, sport, literatură şi aşa mai departe. Şi din punct de vedere al şcolilor doctorale USV are un loc bine definit. La vremea evaluării existau două şcoli doctorale, 15 domenii de doctorat”, a spus Iordan Petrescu.

Citește și Universitatea Ştefan cel Mare Suceava s-a întors cu nouă medalii de aur şi trei de argint de la Chişinău

El a adăugat că evaluarea de anul trecut a avut în vedere doar aspectul educaţional, partea de cercetare fiind analizată doar în spiritul de a asigura suportul educaţional.

Totodată, preşedintele ARACIS i-a acordat rectorului USV o diplomă de excelenţă, “pentru performanţele remarcabile de-a lungul celor 30 de ani de la înfiinţarea instituţiei de învăţământ superior în cinstea profesorilor şi a studenţilor care, prin efort şi dedicaţie, au contribuit la înfăptuirea destinului universităţii de a fi un centru de excelenţă academică”.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here