Doar 43 de unități de învățământ de stat din Capitală, din cele peste 400, au autorizație ISU

0

Doar 43 de unități de învățământ de stat din București sunt autorizate de ISU din numărul total de 421 de unități, celelelte fiind în procedură de avizare, a declarat șeful IȘMB, Florian Lixandru.

Avem o statistică cu privire la numărul de clădiri în care-și desfășoară activitatea unitățile de învățământ din municipiul București. Sunt 913 corpuri de clădire în care-și desfășoară activitatea cele 643 de unități de învățământ din municipiul București, atât de stat, cât și particulare. Există o situație detaliată cu anul în care au fost construite, cu ultima reabilitare care a avut loc, (…) situație statistică completată în aplicația pe care ministerul a pus-o la dispoziție Inspectoratului Școlar. (…) În majoritatea unităților de învățământ sunt asigurate condițiile pentru buna funcționare și prezintă siguranță pentru elevi. Ceea ce s-a vehiculat în mass-media, vizavi de lipsa avizelor sau autorizațiilor ISU, (…) într-adevăr, în municipiul București, din cele 421 de unități de învățământ de stat, doar 43 au autorizație din punct de vedere ISU. Cele care nu au această autorizație nu înseamnă că prezintă un risc pentru siguranța elevilor și a personalului acelor unități de învățământ. Restul unităților sunt în procedură de avizare”, a spus Florian Lixandru, potrivit Agerpres.

Citește și: Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” oferă 34 de burse pentru elevi, studenți și doctoranzi

 

Acesta a spus că obținerea avizului este un ptoces de durată și necesită îndeplinirea unor anumite standarde impuse de legislația actuală:

Îndeplinirea acestor standarde necesită timp și, bineînțeles, investiții. Este vorba de lucrări care ar trebui să se efectueze. Au început, deja, aceste lucrări în unitățile de învățământ, așteptăm o prelungire a termenului cu privire la obligativitatea obținerii acestor avize, respectiv autorizării, pentru că vorbim de două aspecte distincte. Vorbim de avizare, acolo unde s-au făcut verificări și s-a constatat că acea clădire nu îndeplinește anumite criterii pentru a primi autorizație ISU, s-a demarat lucrarea pentru aducerea la standardele cerute, s-a obținut avizul pentru securitatea la incendiu, iar după finalizarea lucrării urmează a se reverifica și a se obține autorizația”, a explicat șeful IȘMB.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here